Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Státní přijímačky se dělají dvakrát?

Od: finti odpovědí: 2 změna:

Náš třídní říkal, že státní test z češtiny a matiky se dělá jen na první škole napsané v mé přihlášce a že na druhou školu jim výsledky přijdou -tedy dělám přijímačky z češtiny a matiky jen jednou. Ale já na stránkách jedné střední školy čtu: Škola, kterou uvedete jako první v pořadí je místem, kde budete psát test z matematiky a českého jazyka v 1.termínu. Na škole uvedené na 2. místě budete psát testy v 2. termínu. Což vyznívá, že pokud do přihlášky uvedu dvě školy, tak zkoušku z češtiny a matiky dělám na obou - tedy mám druhou šanci, když poprvé přijímačky zvořu. Jak to tedy, prosím, s těmi přijímačkami letos je? Děkuji!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Na první uvedené škole uděláte 12.4. přijímačky, za týden 18.4. na druhé škole také. Proto na obou přihláškách musí být školy ve stejném pořadí. Kdybyste uvedla obě školy na prvním místě, vypsaly by vám obě pozvánku na stejný-první termín.
Potom se obě varianty v Cermatu vyhodnotí a oběma školám se zašle jen jeden váš lepší výsledek. Klidně z testu na druhé škole. Tedy máte vlastně možnost opravy. Zároveň z toho plyne, že výsledek se dozvíte až po druhém kole přijímacích testů.
Školy si pak přičtou podle vlastních kritérií body za testy a prospěch a oznámí výsledek.
Vy pak zvolené škole oznámíte, že nastoupíte.
doplněno 23.01.17 09:02: Pořadí škol by mohlo být z mého popisu nejasné.
Princip je takový, že když si jako nejvhodnější pro vás vyberete například obchodku a průmku (v tomto pořadí), na obou přihláškách musí být obchodka na prvním a průmka na druhém místě. Nesmíte napsat na přihlášku na průmku tuto školu na místo první(aby si jako neřekli, že tam vlastně moc nechcete) a na přihlášku na obchodku na první pozici zase obchodku. Protože pak by vám přišly z obou škol pozvánky na jeden stejný termín a o možnost opravy při druhém termínu byste přišla.

hodnocení

0x

co jsem pochopila, tak letos by oproti loňsku měla být změna. loni se přijímačky dělali jenom na jedné škole, protože státní testy nebyly povinné, jely ve zkušebním režimu, některé školy je dělaly, některé ne, takže pokud státní testy měly obě školy, dělaly se na první škole a druhá škola si výsledky vyžádala přes Cermat a pokud testy dělala jenom jedna škola, tak se dělaly na té, i kdyby byla druhá v pořadí. od letoška je poprvé změna (možná proto ji váš učitel nepostřehl) a testy se dělají (resp. mohou dělat) na obou školách a pro výsledky na obou školách se použije ten lepší výsledek - jestli jsem to správně pochopila. ale detailně jsem se o to nezajímala, mně holka dělá přijímačky až za rok (a to už zase klidně může být jinak).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]