Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím uvedl byste někdo nějaké zadání množin a vysvětlil (ukázal mi jak vypočítat)
mi na tom normální podmnožinu a ostrou podmnožinu.
Mám množinu
A = {-2; -1; 0; 1; 2; 3; 4; 5}
B = {-4; -3; -2; -1; 0; 1; 2; 3; 4; 5}
B je podmnožina A =?
Lze v tomto případě vytvořit ostrou podmnožinu?
Naopak, A je podmnožina B (nebo chcete-li B je nadmnožina A, a to "ostrá" . A obecně porovnáváte-li dvě podmnožiny, tak ty v nějakém vztahu jsou, a ten je dán. Je-li třeba jedna z ních rovna druhé, je tedy "neostrou" podmnožinou a ostrou podmnožinu nemůžete vytvořit, aniž byste některou z nich změnil. Jistě, přídáte-li do jedné z těch množin nějaký další prvek (máte-li jaký). vznikne ostrá inkluze, ale už to budou jiné množiny-
Kartagince uvedl by mis mi prosím nějaký příklad, zadání dvou množin o nějakých prvcích a ukázal mi na tom výpočet normální podmnožiny a ostré podmnožiny, jak bude ve výsledku vypadat zapsáním výčtem prvků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.