Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Inkluze a ostrá inkluze

Od: luky2 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím uvedl byste někdo nějaké zadání množin a vysvětlil (ukázal mi jak vypočítat)

mi na tom normální podmnožinu a ostrou podmnožinu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarina
hodnocení

0x

kdm.karlin.mff.cuni.cz/...

... ostrá: podmínka, že množiny se nesmí rovnat
... neostrá, mohou se i rovnat

luky2
hodnocení

Mám množinu

A = {-2; -1; 0; 1; 2; 3; 4; 5}

B = {-4; -3; -2; -1; 0; 1; 2; 3; 4; 5}

B je podmnožina A =?

Lze v tomto případě vytvořit ostrou podmnožinu?

Naopak, A je podmnožina B (nebo chcete-li B je nadmnožina A, a to "ostrá" . A obecně porovnáváte-li dvě podmnožiny, tak ty v nějakém vztahu jsou, a ten je dán. Je-li třeba jedna z ních rovna druhé, je tedy "neostrou" podmnožinou a ostrou podmnožinu nemůžete vytvořit, aniž byste některou z nich změnil. Jistě, přídáte-li do jedné z těch množin nějaký další prvek (máte-li jaký). vznikne ostrá inkluze, ale už to budou jiné množiny-

luky2
hodnocení

Kartagince uvedl by mis mi prosím nějaký příklad, zadání dvou množin o nějakých prvcích a ukázal mi na tom výpočet normální podmnožiny a ostré podmnožiny, jak bude ve výsledku vypadat zapsáním výčtem prvků.

nĚJAK NEROZUMÍM. kDYŽ MÁM DVĚ MNOŘINY, TAK TU PROSTĚ JSOU NĚJAKÉ, NEMOHU SI VYBÍRAT, ZDA JEDNA JE OSTROU ČI NEOSTROU PODMONOŽINOUDRUHÉ NEBO PŘÍPADNĚ ANI JEDNA NENÍ PODMNOŽINOU DRUHÉ.

Taky výčtem prvků mohu zadat jen konečné množiny, , tedy ůplmým výčtem , bez výpomoci třeba tří teček nebo tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]