Nejste přihlášen/a.
Prosím poradil by mi někdo, potřebuju poradit s postupem u dvou příkladů na limity (viz. obrázky - hořejšek zadání, výpočet v [] ), nevím jak postupovat dál, poradil by mi prosím někdo.
Nejenomže tvrdošíjně se snažíš dělat rozklad a nikdy senezbavíš x, navíc máš naprosté nedostatky snad že základní školy.
Prostě upravit x² + x²= x4. Ta to nemám slov
Dopr... co na tom je nepochopitelného v tom minulém příkladu
Tak si udělej substituci
2x=u. tg 2x = tg u = sin u/cos u
A dosadíme zpět tg 2x = sin 2x/cos 2x
Tyhle příklady bych už chápal. Díky. Ale ten minulý s tg2x jsem už skoro pochopil akorát potřebuji najít chybu (viz. obrázek) - převedl jsem dělení na násobení, no a nějak mi to nevychází (nulou nelze přece děleit, je to tak?)
Předpokládám, že se jedná o příklad z toho druhého zadání. Chyba a doslova morda je za prvním rovnitkem. Jak můžeš mít ve jmenovateli obou zlomků x. Copak v čitateli zadání je dvoučlen. Zkus si to roznásobit a dostaneš ve jmenovateli x² a nic takového v zadání není
A úpravu bych dělal jednodušeji. Čitatele prvního zlomků nádobím převrácenou hodnotou jmenovatele a nemůžeš udělat chybu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.