Nejste přihlášen/a.
jake je slovo na písmeno p a k tomu vzor soudce
Zdravím,
třeba: původce, průvodce, prodejce, podnájemce, pronájemce, podpůrce, protichůdce, převodce, prvovýrobce, příkazce, předchůdce...
přejímce
Podnájemce určitě ne. PODNÁJEMNÍK. A ten přejímce mě taky tahá za uši. Ne spíš PŘÍJEMCE? Jaga.
Ta čeština je dost ošidná, i po spoustě let používání mě neustále něčím udivuje. A to je pro mě mateřský jazyk. Jakpak se s tím popasují třeba chudáci Vietnamci, kteří "ja neumét cééskýý."
Vím, zní to "děsně", ale slovo podnájemce fakticky existuje.
Přejímce a příjemce je významově totéž, ne? Věc přijímám i přejímám (přebírat, převzít), z ruky do ruky (příjemka, přejímka) . Mně to zní OK.
Podnájemce zná třeba Klostermann, i když je to slovo dnes řídké. Ale přejímce, ač snad správně utvořené, slovník spisovné češtiny jazykového ústavu AV kupodivu nezná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.