Nejste přihlášen/a.
Ke všemu, co Vám tu lidé píší a ještě napíší, musím dodat toto: Z Vašeho psaní cítím, že dcera má "nastaveno", že angličtina jí nejde. Něco s tím udělá, ale podvědomě od toho moc neočekává, že to bude fungovat. Vnímá angličtinu jako svůj problém. Proto se nedá říct, že na to kašle, ale cokoliv udělá, ale z velké většiny je cokoliv, co prozatím udělá, zbytečné.
Učím AJ a s takovýmto žákem se vrháme do lehčích úrovní angličtiny, aby si osvojil návyk, že ten jazyk zvládá, aby pro něj přestal být problémem. Ale je to cesta na dlouhou trať... měla jsem takovou holčinu ve 2. ročníku SŠ. Jely jsme základní úrovně, takže jí to ve škole k ničemu moc nebylo. Ale přestala z jazyka mít mindrák. Angličtina pro ni konečně nebyla jen slovíčka, která si nepamatuje; gramatika, které nerozumí; texty, které neumí reprodukovat nebo poslechy, které zní jako čínština. Stala se prostředkem komunikace a na nižší úrovni, než potřebovala ve škole, ji uměla obratně používat.
To sledování filmů by bylo vhodnější s anglickými titulkami. Pak doporučuji třeba stránku help for english. Je tu vysvětlená teorie i cvičení.
jj, titulky anglický. A1+ by už rozumět měla dost... Měla by přemýšlet v angličtině a ne si překládat z češtiny - to je zásadní změna/ pokrok v cizím jazyce.. Tj. kromě vysvětlování spec záležitostí by mělo všechno probíhat v angličtině.
Hlavně musí chtít...
Hodně pomůže na prázdniny do Anglie - nějaká práce + kurz angličtiny...
Je potřeba, aby jí s tou angličtinou někdo pomohl. Buď vy nebo někdo známý kdo jí to srozumitelně bude vše vysvětlovat. Pokud nebude nikdo ochoten nebo nikoho takového nemáte, tak jí zaplaťte doučování, kde jí to srozumitelnou formou vše vysvětlí, zopakuje si látku a naučí se mnohem víc než ve škole. (pokud se samozřejmě bude jednat o doučování alespoň trochu na úrovni a dcera bude chtít se to učit).
Film s titulkama moc nefunguje.
Mě na naučení angličtiny pomohlo youtube a videa písniček kde je ve videou text - název písničky a za tím lyrics a pokud to není nějaká hard metal tak to je parádní na naučení. Nejlepší jsoou skupiny někde z Ameriky nebo ti mají pro nás srozumitelnější výslovnost než v Británii a do toho si překládat o čem se zpívá a pouštět vícekrát - neznámé slova psát do deníčku ( taky mám popsanou celý A5 sešit ) a stačí si to vždy večer proletět.
a do toho ještě používám www.vocabulary.com a sám jsem se dokázal lépe naučit anglinu než 5 let na škole.
A pokud má problém s výslovností - ať si koupí pakl žvýkaček a u toho žvýká ( u mluvení)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.