Nejste přihlášen/a.
potřebuji spočítat příklady na zápočet . derivace, integrace, průběh funkce, limita, matice. kdo pomůže?
Já jsem taky jeden z těch, co tu na podobné otázky nabízejí návod nebo postup, ale ne hotový výsledek. Tázajícímu výsledek pomůže jen v tom okamžiku a do života nedá nic. Připomíná mi to jeden nedá se říci vtip, možná hořkou pravdu:
Povídá student druhému v mense: Pokud ty budeš takovej doktor jako já inženýr, tak to raději ani nechci být nemocný...
doplněno 13.03.10 07:04:zvědavec to vystihl úplně přesně, takže už jen jedna dobrá odpověď ode mne.
hejkale,
bylo to napsáno ... stručně, ... jasně, ... výstižně ... a věřím, že ( pro tazatele ) i k pochopení toho, že tady nejde pouze o ten výsledek.
A pro tazatele:
1) ... nejlépe je ... do toho problému se pořádně "zakousnout", ... a problém prostě vyřešit ( ... vyřešením problému se totiž také značně posílí sebevědomí, ... což je dobrý základ pro další úspěchy - ve smyslu: nešlo mi to, ale dokázal jsem to, ... takže kdykoliv v budoucnu se dokážu postavit k řešení problémů i dalších jiných )
2) ... a je-li zájem hledat "zkratky" nyní, ... pak se tyto "zkratky" budou hledat i v dalším životě ( ... i když jde někdy o "tažení" úspěšné, ... dost často to není vítězství trvalé )
... takže tazateli není možné poradit jinak, než "hop" na derivace ... a další dočasné ( určitě řešitelné ) překážky .
Ahoj Josefe! Až si ty příklady spočítáš, tak je sem hoď, někdo ti rád zkontroluje výsledek i postup. Pokud si nevíš rady s postupem, tak sem nastiň, jak myslíš, že by se co počítalo, a opět ti někdo rád řekne, zda je postup správně, popř. poopraví. Pokud jde o to, zda se tu najde někdo, kdo by to spočítal za tebe, tak to bohužel To už tady pár jedinců zkoušelo, ale neuspělo
pu,
Vaše slova by měla být návodem pro všechny ty, kteří žádají o podobnou radu - tj. pomoc při spočítání nějakého příkladu.
Domnívám se, že už tato Vaše slova jsou OPRAVDOVOU radou, jak postupovat, aby bylo možné skutečně ODPOVĚDNĚ tazateli pomoci.
... přeji příjemný den.
A pro tazatele?
Zkuste to podle návodu "pu" ... a uvidíte, že Vám to určitě půjde.
I když to třeba nezvládnete na poprve úplně sám, ... určitě si ( časem - i sám ) dovedete ocenit, že jste pro vyřešení udělal maximum, ... což má pro Vaše sebevědomí doslova "nevyčíslitelnou" hodnotu. ( ... a garantuji Vám, že Vás - při řešení podobného problému - už nikdo nikdy "nenachytá na hruškách" , což je - při využití Vámi "nastíněného" postupu - dost pravděpodobné, ... protože ti "kantoři" nejsou vůbec žádná "B-éčka" )
... také Vám - tazateli - přeji příjemný den.
nemáš náhodou vystudovanej vuml? tam jsi možná integroval se soudružkami na mdž , až do limity rozpočtu večírku.
josef,
ke své profesi jsem "VUML" nikdy nepotřeboval ... , protože mi vždycky stačily ty moje skromné odborné znalosti.
"VUML" obyčejně potřeboval jenom ten, kdo si - při své školní docházce ( na kterémkoliv stupni ) - nechal někým ( zdatnějším ) počítat domácí úkoly, ... nebo chtěl také vyřešit derivace ... po někom jiném (cílevědomějším) ... a pak se kochat cizíma "brkama" , ... jak se o to ( mám dojem ) snažíte teď ... např. právě Vy, ... pane "josef".
A soudružky na "MDŽ" ...?
No, mám dojem, že se ( "zubama - nehtama" ) držíte svých zažitých zvyklostí ... tedy ... "podle sebe, soudím tebe".
Já se ( na rozdíl od Vás ... chvála Bohu ) řídím úplně jinými zkušenostmi, ... které mi v mém životě přinášejí hodně pozitivního.
Můj pocit ze setkání - na této poradně - s Vámi se dá také ... velmi jemně ...naznačit i na jedné hádance - a to:
Pane "josef", víte s kým je nejhorší srážka? ( ... já to vím, protože jsem si to - i ve Vašem případě - již zase ověřil ... )
Dovolte mi, prosím, Vám tímto poděkovat ... za další nové ... velmi cenné ... poznání, ke kterému jste mě právě nyní přivedl.
( ... to víte, člověk, který má zájem ... se pořád ... učí, ... a učí, ... a učí ... a učí ... )
... přeji Vám příjemný den. ...
zvedavec777, už jse rozdala bodíky, dávám tedy PT /stařenka/
zvedavec777, vaše odpovědi, jsou i pro mně přínosem, díky. PT /stařenka/
pt /stařenka/,
omlouvám se za to, že musíte číst i méně příjemná vyjádření, ... ale nedalo mi to, abych něco nenapsal ... na obranu těch, kteří se tady snaží lidem pomoci ... a v tomto případě se tazatel k tomu staví tak, jak to tady sám ukázal.
Jinak - upřímně řečeno - Vašeho palce si vážím.
Také se snažím rozdat své bodíky všem těm odpovědím, které jsou dobrými radami, ... ale často by těch bodíků musel mít člověk k dispozici ... i víc jak deset.
Ještě jednou děkuji ... a přeji Vám ... příjemný a úspěšný ... každý nový den.
pt /stařenka/ ,
Vaše slova dovedou opravdu potěšit ... a také si jich dovedu upřímně vážit.
No a pokud někomu mých několik řádků může nějak pomoci, ... pak to splnilo svůj účel ... a samozřejmě to i těší.
Jen je mi líto toho, co tady předvedl "josef", protože on asi vůbec nepochopil, že mu tady ti poradci chtěli pomoci, ... ale opravdově pomoci, ... ne jen mu zaslat hotově spočítané příklady.
Vždyť jestliže "josef" ... "válčí" na VŠ, pak je jeho jednání velice krátkozraké, protože mu musí být určitě jasné, že spočítání nějakých příkladů je pouze průpravou na další - a určitě i podstatně náročnější - studium ... a následné opravdové využití v praxi.
No, myslím si ale, že na to "josef" přijde až časem.
... ještě jednou Vás zdraví ... zvedavec777
Že se na něho nevys***. Ať jde studovat do Plzně tam to zvládné levou zadní. Zvládl to Jančík, Řápková a mnozí další. Jen mi nejde narozum proč všichni tito kopou za tu super poctivou stranu. Né že bych musel zrovna Standu, ale na potvoru ten z té podvodnické mašinérie vypadl a zbyly v ní jen ovečky ODS.
No a když spočítá limitu (1 + 1/x) to celé na x když x -> oo tak se možná budeme bavit.
Nevím co s tím chce autor říci. Byla otázka, odpověď zněla "1" co ž je špatně, nová odpověď je "e" to je dobře, takže již není co řešit.
tvoje patetické moralizování vyústilo v obyčejný finanční kalkul. ty si ani neuvědokuješ, jak máš k paroubkovi blízko. já vám to spočítám, ale ruku na srdce, kdo na to z vás má.
Josef, ještě byste se divil, kolik rádců na to má, aby spočítali váš příklad levou zadní /já ne/, ale vy nevíte, co je slušnost, tak si poraďte sám, a politiku sem netahejte. Doufám, že z vás nebude nikdy lékař, protože, to by vám lidé umírali pod rukama, tak pa. PT /stařenka/
Chytráku budeš se divit. Nevím pro jakou to je vysokou, ale taky by se mohlo stát, že Ti to tady jeden spočítá a ty mu to pak předložíš k zápočtu.
ano žáku kašíku, máte za jedna za slohovou práci.
raději mě to vypočítej, místo toho mudrování. u zkoušky to stejně musím znát, do té doby to zvládnu, ale bez zápočtu to nepůjde. když pracuješ 6dní v týdnu, tak ti nezbývá moc času.
Já tu pomoc nabízel od samého začátku, samozřejmě po splnění té zcela nutné podmíny. Ani teď není splněna, ale zato se Vám povedlo povýšit i tu druhou podmínku na nutnou a navíc z ní učinit podmínku nesplnitelnou. Po tom, jak jste pourážel kolegy rádce (když už si to nevztáhnu na sebe)...
doplněno 14.03.10 18:10:Howgh.
Kartaginec: doufám, že pomůžeš jedině proti platbě předem. Josefovi se vyplatí vydělávat tož se holt musí podělit podle zásady "vydělat a nechat vydělat".
Já myslel, že jsem se vyjádřil dost jasně, ale pan Josef zřejmě je splachovací z nerozumí česky. Tak polopatě: Panu Josefovi, po tom, co zde předvedl, pomoci nehodlám. Jednu radu přece dám: ty příklady může poslat na lampárnu na hlavní nádraží. Vzkazuji mu to takhle přes ttebe, protože s ním jsem hovor udončil, jak naznačuje slůvko howgh.
doplněno 14.03.10 19:11:A nejde tu ani tak o ten "pedagogický " aspekt; konec koncú rada, spočítat a nechat si provést kontrolu, byla dobře míněná, ale pokud to se někdo nechce něco naučit, je to jeho problém a argument o tom, že to stejně musí dohnat, lze hodnotit různě, ale racionální jádro má. Nicméně hlavní důvod je ten, že bych se nemohl kolegům podívat do virtuálních očí. (Nicméně pokud to někdo vezme jakofinančně ohodnocený job, mne se to nedotkne.)
"tvoje patetické moralizování vyústilo v obyčejný finanční kalkul." ...ale to snad ne, přece za poctivou práci náleží poctivá odměna.
Poradit ti nestačí a spočítat celé to chceš jen tak? To by ses musel chovat docela jinak.
TAk já tomu nějak nerozumím. On ze začátku pan Josef napsal "Kdo pomůže", a takových by se tu našlo víc, jenže pak se asi urazil. Ale proč? Nutnou podmínkou k tomu, aby mohl dostat knkrétní rau, je položit konkrétní otázku. Poměrně dost nutnou podmínkou je, položit ji slušně. Pan Josef nějak nesplnil ani jedno, ale opravdu nevím, co se ho tak dotklo na odpovědích, které (předběžně) dostal. Další eskalace a hrocení není snad už zapotřebí,
"jseš chytrej jak rádío. nejseš známej paroubka?"
Celé tvoje vystupování v této otázce dává tušit, že nejsi nejsilnější ani v matematice, ani v logice, ani v gramatice a ani v slušnosti. Pochybovat o kvalitách lidí, které nepoznáš, na které jsi se obrátil se žádostí o pomoc a kteří ti chtějí pomoci, je přinejmenším nezdvořilé...
A tak i já mám dotaz: co by jsi měl být, doktor nebo inženýr?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.