Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může mi to učitelka udělat?

Od: erik1000 odpovědí: 22 změna:
dobrý den já mám otázku. Letošní rok mi to ve škole nešlo a tak sem teď před koncem pololetí se hodně snažil a všechno sem si vylepšil ale problém je ČJ. Já píšu dobře nepíšu pravopisné chyby maximálně někdy jako s,z a tak. ale i tak já to zvládám. ale mám každej diktát buď za 4 nebo 5 jen třeba kvůli čárkam ve větě nebo kvůli mini chybám. Pak učitelka je fakt ujetá na vetny členy druhý vedlejsich vět a dává nám furt rozbory ale tohle mi vůbec nejde. nepochopil sem to. Průměr mám 4,6 a když sem si to chtěl vylepšit abych nedostal za 5 tak mi řekla že v žádným případě že nic neumím nedělám úkoly a když jo tak jsou špatně že když neumím ani slovní druhy a pády tak bych ani neměl bejt v 8. to není pravda už tak přes měsíc jsem udělal všechny. snažil jsem se hodně. ale ji to nestačí. Co mám dělat abych ji promluvil? nechci 5tku v pololeti :( Rodiče mě asi zabijou.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Eriku, jestli ve škole píšeš tak jako tady, tak za vyučující dojdi a popros ji, aby ti tu 5 dala. Bude zasloužená.

Jestli neumíš slovní druhy a pády, tak do 8. třídy opravdu nepatříš. Bez nich to učivo nezvládneš.

"Ujetá" na větné členy je vyučující proto, že je to nejtěžší a nejrozšířenější učivo skladby, které dělá mnohým žákům problémy až do konce docházky na SŠ. Potřebuje to do vás dostat, protože bez něj nemá smysl vás učit další učivo ve skladbě.

A nakonec, docela si ve svém psaní odporuješ. Říkáš, že "je ujetá" na větné členy a vedlejší věty, ale že ti to nejde. Myslíš, že když vám to dávat nebude, tak ti to půjde lépe?

doplněno 15.01.17 15:51:

Jestli nepoznáš pády a slovní druhy, tak na tu češtinu kašleš už hodně dlouho. Takže nemůžeš čekat, že když se měsíc a půl učíš, že to najednou půjde. Jinak chápu tvoje zklamání, ale takhle to je.

P.S. Psát (pravopis) neumíš.

doplněno 15.01.17 16:02:

Eriku, není za co. Hlavu vzhůru: kdysi jsem dala jednomu šesťákovi na vysvědčení kuli. Byl z toho špatný, i maminka, přišla za mnou, jestli se něco nedá dělat. Nedalo, bohužel. Následně jsem z toho byla dost špatná i já a přemýšlela jsem, jestli jsem neudělala chybu. Za dva roky jsem se zcela náhodou dozvěděla, že i přes počáteční zklamání ho to nakoplo a dohnal všechno učivo, které do té doby neuměl. Ber to takhle, jako to nakopnutí. A dožeň všechno, co neumíš, opravdu Ti to bude chybět.

erik1000
hodnocení

ale já přece nepíšu nějak špatně. umím pravopis a to sem myslel že je hlavní. Hlavně já jsem změnil školu a je to těžší. Já jsem se i na to učil ale nezvládl sem to ale fakt sem se teď měsíc a půl jen učil tak mě to štve protože jsem se snažil. vím že když na to dávat nebude tak se to ne naučím ale myslím že to není důležitý já nechápu k čemu mi bude to že budu umět poznat doplněk nebo PKS atd já jsem to jen nepochopil ale když sem se snažil a šel za ní tak ona mě jenodbyla tím že mi to jen tak nedá:(
albatros498022*

Ono bohužel nestačí se učit jenom měsíc a půl, ale pořád a soustavně.

erik1000
hodnocení

to já bych chtěl. I sem měl doučování ale ona mi právě řekla že mě vidí i na reparat a takovyhle věci ze mi to neulehci že když nebudu umět asi všechno na světě tak propadnu. Já myslím že mě asi nesnáší nebo něco jinak by tak drsná nebyla protože já se fakt snažil já vím že pozdě ale na ostatní předměty to stačilo a vyzo bude strašný budu mít několik 4 ale ta 5tka tam bude úplně všechno kazit. :( Já jsem blbej mě nedošlo že mi to možná zničí i život a nic že mě nebude ale teď když se snažím tak to ta učitelka ani nevidí.
xox

Pokud máš na obyčejné základní škole v 8. třídě čtyřky a hrozí ti pětka, tak děláš už dlouhou dobu opravdu něco špatně. Základní škola je od toho, aby nám tady po ulicích nechodili exoti, bohužel, když někdo nezvládá i takhle primitivní věci (nedejbože že budeš z češtiny maturovat), tak už je to opravdu k zamyšlení o jeho inteligenci. A pokud jsi rodičům o svých problémech neřekl, dobře jsi taky neudělal. Takže začni makat, nelituj se a jdi do sebe! Základku musí zvládnout každý! (Ona už i ta maturita je docela fraška...)

bublanina*
hodnocení

1x

Eriku, zkus to brát jako snahu tvé učitelky přimět tě k soustavné práci. Z tvého psaní je znát, že si problémy s nějakou češtinou příliš neděláš, a tak to bude nejspíš ve všem. Ber to tak, že jí třeba vadí tvůj přístup, tvá nedůslednost a nespolehlivost, protože je jí jasné, že máš na víc. Nehledej chyby kolem sebe, ale v sobě. Buď rád že jí na tobě záleží. V pololetí kvůli pětce nepropadneš, ale celé druhé pololetí můžeš hodně udělat pro to, aby tam na konci roku nebyla. A asi přesně o to tvé učitelce nejspíš jde. Jeto sice od ní dost tvrdé, ale měkčí metody už asi zkusila, ovšem nezabraly. Ale to musíš nejlíp vědět ty sám. Teď už s tím nic nenaděláš, ale ber to jako varování pro druhé pololetí.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jediná rada, začít se pořádně učit, čárka vě větě, která chybí nebo je navíc, je pravopisná chyba. Rovněž nesprávné použití s a z.

erik1000
hodnocení

Ach jo tak děkuju za odpovědi. :(

kusk
hodnocení

0x

Eriku, jak tě přesvědčit, že na tu čtverku nemáš? Zkus si spočítat chyby jen v tvé otázce? Najdeš je vůbec? Tvrdíš, že psát umíš.

doplněno 15.01.17 16:40:

Když si chyby nenajdeš, tak je alespoň odhadni. Myslíš si, že je jich tam 5 až 10 nebo 11 až 20 a nebo více jak 20 chyb?

erik1000
hodnocení

no vím že tam nemám čárky mezi slovama ale jinak je to snad správně.
dam®

Schválně, kolik myslíš, že jsi udělal chyb. Napiš.

erik1000
hodnocení

no jen mi občas nevyšel nějakej háček neví čárka nebo špatně napsaný slovo ale to je tou predikcí ale jinak je vše správně.
kusk

Když si chyby nenajdeš, tak je alespoň odhadni. Myslíš si, že je jich tam 5 až 10 nebo 11 až 20 a nebo více jak 20 chyb?

asd1

No jestli takhle řešíš i zadání ve škole... Dotaz byl kolik jsi udělal chyb. A ty místo spočítání chyb píšeš "jen mi občas blabla" = máš kuli - vůbec jsi nesplnil zadání. Odpovídal jsi na jinou otázku (ta by byla "jaké chyby tam jsou).

Mmch. těch chyb tam je asi 35 (přesně jsem to nepočítal + chyby ve slohu jsem vynechal). Nediv se že propadáš. Měl by ses opravdu začít učit, zatím jen brečíš jak jsi na tom špatně. Ber to jako nakopnutí, že doteď jsi se moc neučil. To by vypadalo úplně jinak.

Zkus ten dotaz napsat správně - i tím se dost naučíš...

radarbrdy*
hodnocení

0x

Jde o souboj dvou rozdílných světů:

strana 1: učitelka češtiny. Přiřazuje důležitost jednotlivým detailům v rámci svého oboru. Hodnotí žáka známkováním.

strana 2: žák. Plní zadané úkoly. Snaží se plnit požadavky učitele. Dostává známky.

Z toho mi vyplývá rada pro tebe, plnit úkoly a požadavky. Na internetu máš plno návodů jak rozeznávat větné členy a slovní druhy. Je třeba zapracovat na sobě a polepšit se. Jednou třeba z tebe vyroste nový ředitel školy a budeš řídit všechny učitele.:)

hodnocení

0x
Je skoro úsměvné stěžovat si na učitelku a naflákat tady v každé větě několik chyb. Pokud úkoly nosíš dle momentální nálady a ještě odfláknuté, tak ve spojení s neznalostí učiva je pětka tak akorát. Zjevně jsi to těžce kálel celý rok a teď čekáš, že se jednou příhlásíš a spravíš si známku týden před vysvědčením. Doporučuju vyvíjet jakous takous činnost po celý rok a aspoň prolezeš.

iz*
hodnocení

0x

Eriku, tvoje otázka by měla mít jiný nadpis: "Proč to té učitelce pořád dělám?" Ona se mne celou dobu snaží něco naučit a přimět mne k soustavné práci, ale marně.

Ty teď vidíš pětku na pololetním vysvědčení, napadá tě, že nejspíš bude problém se s takovým vysvědčením dostat na nějakou slušnou školu.

Nevidíš, že na střední škole budeš muset z češtiny složit maturitu a na středním odborném učilišti závěrečnou zkoušku. Nediv se paní učitelce, že se vás snaží něco naučit a dát vám do budoucna solidní základ.

Výsledná známka nikdy není jenom průměrem známek, průměr je jenom jedním z kritérií. Do známky za celé pololetí se promítá práce za celé pololetí, nejen za posledních pár týdnů.

Jestli si přesto myslíš, že pětka nebude spravedlivé ohodnocení tvých výsledků, mohou tví rodiče požádat ředitele školy o přezkoumání výsle/.... Ředitel potom stanoví termín komisionální (troufáš si na ni?) zkoušky.

Nejde totiž o "přemluvení učitelky", ale o prokázání dostatečných znalostí. V otázce ani v dalších reakcích jsi je bohužel neprokázal. (Umět pravopis neznamená "umět něco odříkat", znamená to psát bez chyb.)

majsterjoe*
hodnocení

0x

Musím na obranu erika napsat jednu zásadní věc. Jděte ven z Poradny a podívejte jak lidi píšou na internetu, dospěláci, mládež, děti... To je hrůza dneska. Proti tomu je Erikův pravopis ještě zlatý.

Problém může způsobovat opravdu i učitelka, a to pak nezbývá, než požádat o klasifikační přezkoušení jiným učitelem. Tedy reparát. A pokud si teď věříš, že všechno doženeš a že na to máš, tak se ho neboj. Já netuším jak to dneska funguje, ale rozhodně si myslím, že i takto tento problém může být tímto vyřešen.

iz*

Vaši reakci vnímám spíše jako potvrzení toho, že přísnost a nároky učitelky jsou na místě. Kdyby byli stejně důslední všichni češtináři, bylo by to u nás s pravopisem o něco lepší...

vojta*
hodnocení

0x
Znám lidi, co psali stokrát hůř a školou prošli levou zadní. Nevím co tu řešíte. Kluk má češtinu bídnou, ale myslíte si, že je to na propadnutí? Byli jste teď někdy ve škole? Já ano, mám děti. Cigánčata nebo všemožní flákači školy udělají a ani tam hodit nemusí, hodně štěstí Eriku, prostě se musíš poučit, že se máš učit.

vykuk*
hodnocení

0x

Pane studente, jak jste se předvedl s češtinou zde, tak je to katastrofa. Jestli píšete ve škole takto, tak má učitelka pravdu. Pokud lépe, tak jak už bylo zmíněno výše, známky a hodnocení jsou odrazem celého pololetí. Pokud na to někdo ser.. a myslí si, že přechytračí dospělé, tak se plete. U češtiny se dá hodnotit mírněji a nebo zub za zub a diktátem by neprošel ani ministr školství ( a to ho neznám). Moje rada je: teď v pololetí nechat 5ku, dostat po právu doma přes hubu a je na to 6 měsíců ukázat, jestli zvládnete něco více než SMS.

martinaa*
hodnocení

0x
Jako ucitel mam na vec i jiny pohled.
Byl jsi nekdy v poradne kvuli dysgrafii s dysortografii? Jsou to poruchy psani a pravopisu, je vice druhu, takze nejde rict, ze kdyz ti nejdou jen carky, tak to nemas. Na zakladce jsem mela spoluzaka s krizenymi poruchami, dostaval holt lehci diktaty, vice prace na doma a v hodinach si delal svoje.
Je totiz obrovsky rozdil, jestli na to proste kasles a ucis se, jen kdyz jde do tuhyho, nebo jestli to skutečně nevidis.
Co doucovani? Nebo je rodicum fuk, ze na zakladce temer propadas?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dysortografie

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]