Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úloha kterou nechápu

Od: kiwi odpovědí: 10 změna:
Vážení a milí rádcové,
znáte ten pocit když nevíte odpověď a vůbec jste o tom nikdy neslyšeli?
Protože já jo. Myslíte si, že je vhodné dát sedmákovi úlohu z Chemie když ji ještě nemají? Co mám dělat? Jak byste se zachovali vy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

jj, já jsem úlohy z chemie musel řešit už na prvním stupni ZŠ, proto ji dodnes z duše miluju.

Můžete upřesnit co je to za úlohu?

sebod*
hodnocení

0x

kiwi. Ono záleží na tom, co to je za úlohu. Ve školách se dnes používají naprosto jiné metody učení než jak tomu bylo před cca 30ti lety. Děti se učí logicky uvažovat. Takže občas dostanou příklad, který se nám na první pohled zdá těžký. Děcka to však vidí jinak a příklad spočítají.

Asi by bylo dobré sem ten úkol z chemie dát.

hodnocení

0x

Asi otázku zcela nechápu...

Samozřejmě že dát někomu úlohu z předmětu který nemá, je hloupost.

Ale je také otázka, jak je ona úloha zadaná. Dokážu si představit i třeba slovní úlohu s "chemickým" podtextem, ale přitom by výsledek byl "matematický" a znalost chemie jako takové by nebyla pro její vyřešení potřebná.

doplněno 13.01.17 16:14:

Tak to mi normální rozhodně nepřipadá..

kiwi
hodnocení

Úloha zní o kolik se změní teplota v kádince s 100 ml vody když v ní rozředím 1 mol koncentrované HCI?
paw*
Pokud je toto cele zadani, tak je to uloha na logiku a ne chemii. Pac neni znama teplota HCL a vody na vstupu, tak nelze urcit teplotu po rozredeni.

mon*
hodnocení

0x
To je cele zadani?
kiwi
hodnocení

Když vodík příjde o svůj elektron vznikne kationt H a aniont C1-. Vodíkový kation se, ale naváže k molekule vody za vzniku kationtu H³O .Při této reakci se uvolní 75 kJ energie ve formě tepla na jeden mol HCI. A zbytek je to co jsem vám napsal jako první.
sebod*

kiwi. To je přesně to, co jsem Ti psala. Tady nejde o chemii, ale o logiku. Prostě přemýšlet o tom, jak něco vypočítám i když o tom prdlačku vím.

dusger*
hodnocení

0x

To už je ale trošku něco jiného. V MFCH tabulkách si najdeš množství energie k ohřátí vody o jeden stupeň a dál je to už jen počítání poměrů, tak jak to má v příspěvku výše Martin.

host*
hodnocení

0x

Není to náhodou tím, že někdo šel suplovat k sedmákům a dal jim z neznalosti úlohu pro septimu gymnázia? Berou asi toto gymnaziumtu.cz/... Tam berou chemii už od tercie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]