Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anglická věta- doplnění

Od: mick66 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám tady problém. Ve cvičení mám větu. She got _ the bus and walked home. A nevím co místo mezery doplňit. Porádí někdo?

díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

nebo "OFF"

doplněno 10.01.17 08:05:

lze spojení "Out of" - ale to by asi bylo třeba dvě podtržítka :)

hodnocení

1x
She got off the bus (vystoupila z autobusu).
"Out" tam byt nemůže.

krtek*
hodnocení

1x

GOT je minulý tvar slovesa "GET" takže v základní tvaru by to bylo "GET OFF" což je také překládáno jako "vypadni" ..takže v minulém tvaru to bude "got off"

ctenar*

get off = vystoupit z (název dopravního prostředku)

get on = nastoupit do (název dopravního prostředku)

V tomto je angličtině podobnější ruština (sjesť/pajéchať NA avtóbuse) než čeština (nastoupit DO autobusu)

@krtek, vypadni se obvykle překládá jako get out.

Out tam skutečně nebude přesně z toho již uvedeného důvodu, že by za tím muselo být ještě of.

Quentos: Out by tam nemohlo být ani společně s of, jelikož autobus je brán jako paluba (tzn. v angličtině neříkáme v autobuse, ale na autobuse), tudíž při vystupování je jediná možná varianta off.

Bus has crashed. Passengers are trapped inside it. They cant get out of the bus.:-P

Axus: Jo, ve vašem příkladě to lze takto použit, ale už to má úplně jiný význam. Já psal o vystupování z autobusu, ve vašem příspěvků jsou uvnitř zaseknutý v pasti a nemůžou se dostat ven.
10.01.17 15:21

*palec*

willy
09.01.17 20:14
hodnocení

0x

out?

svatoslav
hodnocení

0x

she got OFF ...nechápu, co je na tom složitého... Chodíte do které třídy základní školy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]