Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem sedmiletému synovi kupovala hokejku. Je to pravák, píše a vše dělá pravou, ale vybral si okamžitě pro leváky, ještě stokrát si ji zkoušel, pak i praváckou, ale s naprostou samozřejmostí řekl, že bere leváckou.Mě to nevadí, jen ,mě napadlo, jestli nebude podporovat něco, co mu časem bude dělat problémy..?
Diky Eva
ale to není přesně tak, jak píšete. hokejka pro leváky nebo praváky neexistuje. rozlišuje se jen tím, jestli má levé nebo pravé držení hole. levá ruka dole=levé držení, pravá ruka dole=pravé držení. drtivá většina praváků používé levé držení hole. a je to logické - u některých herních situací se hokejka drží jen v jedné ruce - levé držení hole= pravá ruka nahoře a hůl se tedy drží pouze v pravé (tedy té silnější) ruce.
Většina Evropanů a 2 regiony v Kanadě používají převážně hokejky "pro leváky" (levá ruka níže na hokejce). Většina Američanů používá hokejky pro "praváky". Výrobci hokejek mají přesná čísla prodaných zakřivených hokejek v regionech světa.
Váš syn je tedy úplně normální.
Stejně by držel třeba baseballovou pálku, tenisovou raketu při obouručním backhandu apod.
Kupodivu krumpáč nebo motyku by mohl držet s pravou rukou níže.
U obouručního meče nebo dlouhého bojového klacku je to otázka, co by zvolil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.