Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych od nějaké dobré duše zkontrolovst domácí úkol. Kdyby se někdo ochotný našel budu mu vděčný. Vkládám text sem, aby byl lehce zkopírovatelný a dávám překlad ať je známo co jsem chtěl říct. Předem děkuji
One summer day I was in the woods with my cousin. It was an ordinary summer day and we decided to go for mushrooms.
We were looking for mushrooms in the place where they grow leafy trees, because there was nothing there and suddenly we got into such a "good mushroom forest". Mushrooms were everywhere and when we had filled the right mushroom bag typical Czech (Yes, it was a plastic bag), decided we still have a snack on the beautiful sunny location.
Cousin sat down and began pulling snack, when suddenly he was in front of him was a snake! He was shocked and shouted, "Viper" and began to run and when it stumbled over a stump and had gone wrong with his ankle. During the long journey home, I felt me pain, because I supported all the way, and he felt awkward because it was blindworm.
When we got home, my father took him to the hospital where he was treated for leg and I was glad it was not my fault. After a while, I remembered that we were leaving the mushrooms - I went for them. When I found a bag of mushrooms, I find that they are useless, because the plastic bag is damaged. If the sun were, they would have endured, but the sun was shining. Since then I have gone on a mushroom canvas bag. It was a day I’ll never forget.
Jednoho letního dne jsem byl v lese s mým bratrancem.
Byl to obyčejný letní den a my jsme se rozhodli jít na houby.
Hledali jsme houby v místě, kde rostou listanté stromy, jelikož tam nic nebylo a najednou jsme se dostali do takového "správného houbového lesa" Hub bylo všude plno a když jsme měli správnou houbařskou tašku typického čecha plnou (Ano, byla to igelitka), rozhodli jsme se ještě nasvačit na krásném slunném místě.
Bratranec si sedl na zem a začal vytahovat svačinu, když tu náhle byl před ním had! On se lekl a zakřičel:" Zmije !" a začal utíkat a při tom zakopl o pařez a zvrtl si kotník. Při zdlouhavé cestě domů jsem se já cítil bolestně, protože jsem ho celou cestu podpíral a on se cítil trapně, protože to byl slepýš.
Když jsme došli domů, můj otec ho odvezl do nemocnice, kde mu nohu ošetřili a já jsem byl rád, že to nebyla moje vina. Po chvíli jsem si vzpomněl že jsme tam ty houby nechali - šel jsem pro ně. Když jsem tašku s houbama našel, zjistil jsem, že jsou k ničemu, protože v té igelitce se poškodili. Kdyby nesvítilo slunce, asi by vydrželi, ale slunce svítilo. Od té doby chodím na houby se plátěnou taškou.
Kromě toho, co bylo již napsáno: MY cousin sat down and began pulling OUT HIS snack... to "he was" v téže větě nedává vůbec smysl, je tam nadbytečné (a tyto věty se překládají existenční vazbou - there is/are: suddently in front of him THERE was a snake (ještě lépe: suddenly there was a snake in front of him).
"Něco se mu stalo s kotníkem " - SOMETHING went wrong with his ankle (přece se nestal "on" ale "něco"; ten předminulý čas tady nesedí /sled těsně po sobě jdoucích událostí, navíc to s tím kotníkem se událo v té větě jako poslední).
Jak už bylo řečeno, naopak předmin. čas patří k tomu zapomenutí těch hub (nechali jste je tam předtím, než na ně bylo vzpomenuto). Pak je tam najednou zcela nelogicky užit přítomný čas prostý (to si musíš vybrat, buď vyprávím všechno v minulosti, nebo v přítomném prostém)> tedy I FOUND OUT... the plastic bag HAD BEEN damaged.
Jinak viz ostatní odpovědi.
Plan your story is an interesting experience, real or invented. This paragraph is a plan that helps you.
Paragraph 1 of the soil. Where have you been? When? With whom have you been?
2 increases. What happened just before? What did you see / you think?
3 Main Event. What happened? How did you feel?
4) end. What happened at the end? How did you feel then? How did people react?
ještě jsem zapomněl zadání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.