Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta ke smrti Jana Masaryka?

Od: pt® odpovědí: 9 změna:

Milí rádcové, před svátky jsem už nikoho nechtěla zatěžovat historií a dějinami, ale nyní mám další historické téma, o smrti Jana Masaryka. Podud máte nějaké historické zajímavosti, budu za ně ráda. Předem děkuji...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

0x

Masaryk byl v první řadě americký zaprodanec a lehkoživka. Dal střílet do dělníků a svou tchýni utopil v rybníce. Není ho žádná škoda.

Ale dotaz byl na Jana Masaryka, syna našeho prvního prezidenta. Ale také mám mezery - jak dal starý Masaryk utopit tchyni v rybníce? Jinak já jako vesničan si myslím, že Jan Masaryk celý život trpěl tím, že byl synem slavného otce a jako přínosný člověk nestál za nic.

Myslím, že to je nějaký vtip. *smich* T.G. Masaryk svou (tehdy ještě budoucí) tchyni z vody vytáhl, ne že ji utopil. A co se týče smrti Jana Masaryka – ta nebyla dosud objasněna; považuje se za vraždu. Třeba na Wikipedii je docela obsáhlý článek.

doplněno 03.01.17 15:19:

Pt – zkuste se podívat ještě např. sem.

doplněno 03.01.17 16:35:

Teď vidím, že na daný článek odkázal už Bruno2, takže ještě jeden: ------- a druhý: ----- (je tam odkaz i na německý článek).

pt®
hodnocení

"ildika", děkuji za odkaz, kde je zmínka na vyšetřovací spis z roku 2003, kde jsou odborné výpočty pádu. Měla jsem možnost si vyslechnout i krátkou přednášku ke spisu. Ovšem ráda bych zde něco z historie jeho života i před jeho smrtí...

doplněno 03.01.17 17:38:

"ildika", děkuji za další zajímavé odkazy...*placni*

Nejprve bych chtěl uvést, že "Masaryk dal střílet do dělníků"je bohapustý nesmysl, který byl mnohokrát vyvrácen. Jen si něco přečtěte o duchcovské stávce, tam se dovíte jak to tenkrát bylo. A nyní k dotazu - mám uložen pěkný článek o Janu Masarykovi, který uvádí málo známá fakta. Snad si z něj něco zajímavého vyberete. lidovky.cz/...

pt®
hodnocení

"bruno2", děkuji mockrát za opravdu zajímavý článek...*placni*

pt®
hodnocení

"junkers", ráda bych doložená, historická fakta. Mně nejde o názory, děkuji.

pt®
hodnocení

"kapkanaděje", mockrát děkuji za odkazy. To desatero jsem neznala, zase vím víc...*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]