Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, rád bych poprosil o zkontrolování textu do němčiny. Vím, že tam budu mít hodně chyb a byl bych vděčný, kdyby mě na ně někdo upozornil. Děkuju.
Chyb je tam tolik, že se mi do opravy vůbec nechce. Začni tím, že si zopakuješ slovosled věty vedlejší, rody podstatných jmen, skloňování přídavného jména v přívlastku a jak se používá přídavné jméno v přísudku.
Zamysli se nad tím, co je přívlastek (tam se přídavné jméno skloňuje) a co ne. Zamysli se i nad obsahem. Pochybuji, že ti někdo "zbaští", že tě ve 4 letech nechali rodiče dívat na Kobru...
Přepiš oba texty, každý vlož samostatně a radši o něco užší, bude se to lépe opravovat.
střaešně častá chyba slovosled infinitiv nas konec - Ich will Mathematik,...,... lernen
ty tam máš já chci učím matematiku v němčine musíš říct já chci matematiku, bilologii,... učit.
jelikož máš v popisu poprosil a ne poprosila, soudím, že jsi kluk :D tak nepiš Lehrerin, ale Lehrer
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.