Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkontrolování německého textu

Od: drevonanenimu odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, rád bych poprosil o zkontrolování textu do němčiny. Vím, že tam budu mít hodně chyb a byl bych vděčný, kdyby mě na ně někdo upozornil. Děkuju.

Zkontrolování německého textu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Chyb je tam tolik, že se mi do opravy vůbec nechce. Začni tím, že si zopakuješ slovosled věty vedlejší, rody podstatných jmen, skloňování přídavného jména v přívlastku a jak se používá přídavné jméno v přísudku.

Zamysli se nad tím, co je přívlastek (tam se přídavné jméno skloňuje) a co ne. Zamysli se i nad obsahem. Pochybuji, že ti někdo "zbaští", že tě ve 4 letech nechali rodiče dívat na Kobru...

Přepiš oba texty, každý vlož samostatně a radši o něco užší, bude se to lépe opravovat.

jenda123123*
hodnocení

0x

střaešně častá chyba slovosled infinitiv nas konec - Ich will Mathematik,...,... lernen

ty tam máš já chci učím matematiku v němčine musíš říct já chci matematiku, bilologii,... učit.

doplněno 03.01.17 21:50:

jelikož máš v popisu poprosil a ne poprosila, soudím, že jsi kluk :D tak nepiš Lehrerin, ale Lehrer

iz*

Když už, tak lehren. A pokud možno bez "pomocných" překladů do češtiny a bez chyb v češtině...

jenda123123*

ten pocit když jste si to člověk chce dnes spravit a už to někdo udělá za něj :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]