Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Denni nebo dálkové studium

Od: tttt5tttttt odpovědí: 7 změna:
rozhoduji se jít na VŠ a přemýšlím jestli denní nebo dálkové studium. ptám se tady proto aby mě někdo řekl výhody a nevýhody a popřípadě doporučil co je lepší. Pak jsem někde četla že některé školy nabízejí denní a kombinované je to kombinované studium totéž jako dálkové nebo je vtom rozdíl?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kombinované je dálkové.

Pokud máte možnost, aby Vás někdo živil, berte denní. Jednoznačně.

tttt5tttttt
hodnocení

Při denním studium se nedá vůbec pracovat?
evkavvv

Dá. Ale záleží na náročnosti školy a schopnostech studenta. Někdo při škole zvládá pracovat, ale třeba u škol jako je medicína to jde jen těžko. Ale přivydělat si na částečný úvazek většina studentů zvládne.

To víte, že dá. Záleží na zvyklostech školy. Já dělala peďák, rozvrh 7:00 - 19:30 po blocích 90 minut, zpravidla nerovnoměrně rozmístěných 4-5 bloků denně, sem tam hodinka a půl volna - s tím brigáda moc dělat nejde. Ale přes víkendy ano, dokonce jsem měla kolegu, který pracoval na plný úvazek na noční směny, ve dne chodil do školy. Vydržel to asi dva roky. To je šílenost. Můžete chodit na brigády a přivydělat si, ale jestli máte platit nájem, jídlo a běžné potřeby, tak se udřete k smrti. A nebo, když jste dobře vyčůraný - měla jsem kolegy, kteří chodili dost do práce, do školy ne a pak mezery v docházce ukecávali nějakou ušmudlanou seminárkou na dvě stránky a o zápisy z přednášek škemrali u ostatních. Nikdy neměli úkoly (na jejichž plnění se někdy stavěl program hodiny) a nadávali na veškeré mimoškolní události - takoví lidé bohužel nemají na denním studiu co dělat.

Dost záleží na tom, jestli chcete diplom, nebo jestli chcete něco umět. Pro diplom běžte klidně na dálkové, dovednost, znalosti a vědomosti Vám dá jen denní. Dálkové studium mám za sebou taky (takže nekecám jen teoreticky) a abych mohla obor vykonávat, tak bych potřebovala 2 roky dalšího samostudia, protože studium samotné mi opravdu moc nedalo. Neumím to, co jsem vystudovala.

tttt5tttttt
hodnocení

Děkuji za vyjádření. Přemýšlím o tom zduvodu že bych dojížděla nechci být na kolejích. Cesta by mi do školy trvala hodinu max hodinu a půl. Když máte zkušenost s dálkovým studiem tak jak takový studium vypadá? Učíte se danou látku sama, hledáte si vysvětlení na internetu/knihovně. Nebo vám učitel posílá různý zápisy.

Chodíte do školy min. 1x za 14 dní (i když možná existují i jiná uspořádání), my měli 1x za 14 dní pátek odpoledne a celá sobota. Některá studia jsou celý pátek, lidé mívají v práci volno kvůli němu, a slyšela jsem už i o pondělí. Délka studia se různí. Někdy jsou normálně zkoušková období, my jeli září-červen durch a zkoušky mezi výukou. Hrůza. Zpravidla máte nějaký předmět 1-2x za semestr, třeba po 2 (jedné, pěti... záleží na důležitosti předmětu) hodinách a pak zkouška, zbytek je samostudium. Ale odpřísáhnu, že Vám to nedá tolik, jako denní studium.

mp*

To si zrovna nemyslím. Nejvíce záleží na tom, jestli máte status studenta, to je hodně důležité. Už kvůli daním,studentským výhodám a pod. Co já vím, tak moje dcerka studovala balalářské studium jako denní, pak další dva roky si to dala jako kombinované, už chodila do školy jen na jeden, dva dny v týdnu, ale stále měla statut studentky. Dálkové studium je podle mě v jiném režimu (to můžete studovat kdykoli). Osobně třeba sám mám rád nad sebou dohled, takže mě by asi kombinované studium nevyhovovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]