Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer mám domácí ukol mám napsat jaký je rozdíl mezi kružnicí a kruhem. Moc jsem toho nenašel můžete mi někdo pomoct. děkuji.
Našel jsem jen tohle:
V euklidovské geometriije kružnice množinavšech bodův rovině, které leží ve stejné vzdálenosti, označované jako poloměr, od pevně daného bodu, zvaného střed. Kružnice jsou jednoduché uzavřené křivky, rozdělující rovinu na vnitřek a vnějšek.
S kružnicí úzce souvisí i termín kruh, což je množina bodů složená z kružnice i jejího vnitřku, tedy všech bodů ve stejné nebo menší vzdálenosti od středu než je poloměr. Poloměrem nazýváme také každou úsečkuspojující střed s bodem na kružnici.
Množina všech bodů, které mají od pevného bodu S vzdálenost nejméně r a nejvýše R, se nazývá mezikruží. Mezikruží je tedy část roviny nacházející se mezi dvěma kružnicemi se společným středem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.