Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce, zanedlouho mě čeká důležité rozhodnutí a to výběr střední školy. Hned na začátek, absolutně nechápu a nedokážu se naučit matematiku! Jinak všechno ostatní zvládám, řekl bych celkem dobře. Známky v osmiččce: 1. pol. 3 z př a dvojky a jedničky, 2. pol. dvě dvojky z mat a čj, čtvrtletí 9. roč. jedničky, akorát z mat 2-3. Můj vysněný obor je veřejnosprávní činnost, opravdu vím, že by mě zrovna tohle bavilo, ale je tu háček s to s uplatněním. Četl jsem na internetu ( i osobně mi tohle tvrdila teta), že dostat se na úřad nebo podobnou instituci není jednoduché, ve většině případů ví kdo výběrko vyhraje, zkrátka "tlačenka", kterou já bohužel nemám. A tak si říkám, nač studovat tento obor, když mám velice malou šanci se dostat na místo, které odpovidá mému vzdělání. Jinak ještě by mě bavila práce např. vlakvedoucí či strojvedoucí, a na toho strojvedoucího by byl ideální obor mechanik elektrotechnik, škola a obor je smluvní s ČD dráhama. Ale na to si bohužel netroufám, kvůli matematiky. Zrovna na tomoto oboru je jí celkem požehnaně. A říkám si, jít na něco o co je zájem? Po čem je poptávka tudíž, mít skoro jistou práci nebo jít na obor, který mě bude bavit, ale neseženu práci adekvátní mému vzděláni?
Tak vyloženě vyhrazený úřad nemám, ale každopádně bych se zaměřil na městský, klidně OSSZ, ÚP, moc mi na tom nesejde. Momentálně nevím, co má své výhody atp. Jestli jsem schopný pokračovat dál, neumím posoudit. Ale každopádně jednou trochu si věřím.
Ano vím, co obnáší práce na železnici. Zjištoval jsem si o tom nějaké informace. O tohle mi nejde.
Na tu veřejnou správu, pokud není speciální škola, asi bych volila obchodní akademii, protože je tam ekonomika, účetnictví , jazyk a základy práva, což je obsahově nejblíž.Pak se člověk stejně přizpůsobí odboru, kam se dostane. A taky se tyto znalosti uplatní ve firmách různáho typu. Ke strojvůdci jen poznámka: je taky třeba dobrý zdrav. Zrak, sluch.. Elektro jsou náročné, ale zas žádané obory. Teď se hodně shánějí obecně dobří řemeslníci. Krom toho, zda Tě to bude bavit nebo vezmeš, co je žádané, taky zvažuj dojíždění. To vezme hodně času a peněz.
U té veřejné správy je to obor primárně určený pro práci úředníka, ale každopádně není pravda, vše co se píše. Zde je škola na obor VS: spsoa-ub.cz/...
Na té VS, je hlavní naplní hlavně to právo, hned za tím veřejná správa ( z těchto dvou předmětů, se taky skládá povinná maturita), pak tam jsou i základy ekonomiky a účetnictví, písemná a elektronická komunikace..
Zdravotní stav bych splnoval. Brýle nepotřebuji a sluch mám také vpořádku.
syn směřoval také tímto směrem a také matiku moc nemusí, vystudoval obchodní akademii, pak vysokou školu medelovu fakulta regionální rozvoje v brně, tam si udělal bc a nakonec mgr. na masarykově univerzitě veřejná správa. Práci našel ihned. Možností je více. Na mendelce měl matiku jen půl roku, ale statistika, mikroekonomie, makroekonomie je taky záhul. Ohledně strojvedoucí zase můj synovec to studoval v Břeclavi, ale pohořel na psychotestech, a nebyl sám. Takže strojvedoucího to co chtěl, už dělat nemůže. složil se a už půl roku marodí. jsou to dvě velmi rozdílná povolání, tak dobře rozmyšlej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.