Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouzlo Vánoc

Od: tina* odpovědí: 17 změna:

vím je to divné ale zítra mám odevzdat slohovou praci nemam ani radku

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, mně to divné nepřijde - času máte ještě dost, tak honem do toho. Zdravím!

P.S. Nevěřím, že na toto téma neumíte nic napsat (rozzářené dětské oči, stromeček, iluze Ježíška, rodinná pohoda, radost v srdci, očekávání dárků apod.)

doplněno 13.12.16 17:06:

tina - co nevíte? Nevíte, co jsou Vánoce? Nemáte z nich žádné vzpomínky? Nemáte z nich opravdu žádný pocit a zážitek? Jste židovského původu a Vánoce v rodině neslavíte?

doplněno 13.12.16 17:17:

tina - mně se to líbí. Já bych pokračoval tím, že je rozdíl právě v tom, jak ty Vánoce každý prožívá. Pro někoho je to kouzlo v té pohodě (kterou popisujete) a pro jiného je to konzum - sledování TV, drahé dárky a žádná rodinná pohoda a atmosféra. Jenom nevíme, jaký to má být literární útvar, tak podle znalostí ze školy, to tak musíte napsat. Takže, třeba ono srovnání Vánoc duchovních a rodinných s tím konzumním přístupem. A to dáte.

tina*
hodnocení

prave naopak nevim

tina*
hodnocení

slavíme ale ja nevim jak pokračovat a bojim se že to bude vypravovaní mam toto

Kouzlo vánoc

Co je to kouzlo vánoc? Každý jsi ho představuje jinak. Někdo se těší na bohaté dárky, ale já se těším na krásné prožití prvního vánočního dne, provoněného cukrovím které jsme napekly s maminkou společně.

Z vyhřátého pelíšku mě vytahuje vždy můj pes, který mi dává signál olíznutím tváře že chce jít ven. Kouknu z okna a uvidím mrazivou ale krásnou, zasněženou zahradu. Teple se obleču a jdu se psem na malou procházku. Když procházím okolo různých domů říkám si : co asi dělají jiné děti , sedí a koukají na pohádky, strojí stromeček anebo pomáhají mamince dochystat štědrovečerní večeři?

tina*
13.12.16 17:10
hodnocení

jak dál

hodnocení

2x

Neklikej na poradnu a piš. Třeba - uklouznutí, zhmožděný kotník, pes utekl, nikde nikdo. Ale najdou tě, v nemocnici ošetří, večer všichni doma.

Nebo - pes ve sněhu vyhrabe něco, třeba cizí peněženku, vracíš to majiteli, ten říká zázrak, všude plno radosti.

Chyb je tam dost, do večera to dopíšeš a pak opravíme. Pro začátek - Vánoce s velkým V.

doplněno 13.12.16 17:26:

Líčení - emoce a básnické obraty. To už musíš do textu vložit sama. To už od rádců na poradně nečekej.

tina*
hodnocení

mam napady ale jak to napsat aby to bylo liceni a ne vypravování

pt®
hodnocení

1x

představuj si, že vyprávíš o "kouzlu Vánoc", nějaké kamarádce nebo sestřenici a rovnou to piš...*klik*

tina*
hodnocení

nevím nevím

Ale víš !
Pouze jsi líná a čekáš,že ti to zde vše pěkně popíšeme.
Bohužel.
---
Napiš,dej sem a my ti to zkontrolujeme,popř.poradíme !

balzerka
hodnocení

1x

Tak napiš, že nad tím sedím a sedím. Kouzlo Vánoc se mi nějak vytratilo. Vánoce let dávno minulých, jak je znáš z vyprávění prarodičů, převálcoval konzum, honička za dárky,blázinec a melodie dovezených Santaklauzů.. Až někde za městem , kde tiše padá sníh a už není slyšet ruch velkoměsta, tam se Ti kouzlo vánoc připomene. Najdeš si krásnou větvičku, co srazil vichr z jedle. Voní smůlou. U strých chalup neblikají děsivě neonové žárovičky, ale tiše hoří jedna svíčka.

doplněno 13.12.16 20:13:

Jako když si vezmeš do ruky vánoční pohlednici od Lady. Malebná vesnička s kostelíčkem na kopci, za okénky už se rozsvítilo. Mezi chalupami kráčí ponocný s troubou, sníh mu křupe pod nohama a ve svitu měsíce se snášejí sněhové vločky na usínající krajinu. Z komínu se line dým, v chalupě příjemně hřeje pec, paní peče cukroví, v rohu děti zdobí stromeček...

hodnocení

0x
Hmm,to je ale nemilé zjištění.
Měla bys urychleně zasednout k sešitu či papíru a začít psát.
tina*
hodnocení

ale ja nevim jak píšu to na pc a nevím co napsat a jak

tina*
hodnocení

Kouzlo vánoc

Co je to kouzlo vánoc? Každý jsi ho představuje jinak. Někdo se těší na bohaté dárky, ale já se těším na krásné prožití prvního vánočního dne, provoněného cukrovím které jsme napekly s maminkou společně.

Z vyhřátého pelíšku mě vytahuje vždy můj pes, který mi dává signál olíznutím tváře že chce jít ven. Kouknu z okna a uvidím mrazivou ale krásnou, zasněženou zahradu. Teple se obleču a jdu se psem na malou procházku. Když procházím okolo různých domů říkám si : co asi dělají jiné děti , sedí a koukají na pohádky, strojí stromeček anebo pomáhají mamince dochystat štědrovečerní večeři?

iz*

Ani to moc nebolelo, že?

Máš tam pár chyb. Najdeš je sama?

tina*
hodnocení

snažím se ale žádnou nevidím

iz*

Tino, nepřeháněj to s tou leností, nebo ti přestaneme pomáhat (úkoly za nikoho neděláme)!

Jaký je rozdíl mezi zvratným zájmenem a slovesem být? A od kdy se píší mezery před dvojtečnou nebo čárkou?

tina*
hodnocení

nevím jestli nezačnu vypravet mám to líčit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]