Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nedávno se žárlivosti spolužák udal spolužáka s druhe třídy že mu obtěžuje přítelkyni. Učitelky začali vše vyšetřovat. Holka mlčela nic popotvrdila. Jen jeden do druheho strčil že ho udal a dal mu pohlavek. Ted mu hrozí trojka s Chování . Učitelka po klasifikuje jako šikanu. Děkuji
... "hrozí" mu trojka ...
Mnohem více se musí stát, než se udělí byť i jen dvojka z chování. Už na ředitelskou důtku probíhá menší výslech přímo ředitelem školy v jeho kanceláři. Na dvojku už je takové menší vyšetřování. Na trojku už to musí být průser jako blázen, kde v případu figurují jiné orgány (sanitky, pobyty v nemocnici, zahájené kriminální vyšetřování apod.)
Nic z toho pohlavku nebude. Maximálně tak důtka třídního učitele.
Dnes je všechno šikana, dřív jsme si nafackovali a nikdo to neřešil. Vzpomínáme dodnes na srazech spolužáků jak jsem jednomu vrazila a on prorazil hlavou jakousi zeď s popundeklu, přišel o brýle. Moje maminka, když se to dozvěděla od jeho otce, chtěla brýle zaplatit a jeho otec řekl ne, dobře mu volovi tak. Podle mého, to šikana není, já bych se bránila, na druhou stranu on ten váš hříšník není asi žádný svatoušek a to se to pak lehce vše nabaluje.
Co je to dřív? V době, kdy byly normální tělesné tresty? Já navštěvovala ZŠ v devadesátých letech a to už se teda šikana řešila.
Roro, ZŠ jsem končila v r. 1976. Pohlavek od učitele nebyl žádný tělesný trest a bylo to lepší než poznámka a následně pár facek doma. O nějaké šikaně se nemluvilo, dnes by spolužák za to, že mi 2x dal sníh do aktovky, dostal minimálně důtku a to, že mě práskla spolužačka pytlíkem s tělocvikem a zapoměla, že tam má sklenici marmelády a já mám 4 stehy na hlavě, eklo by se šikana a ona šla s 3 z chování. Nepopírám, že šikana je ale schová se za ni všechno to, co dřív byla jen "bitka" a jakési škádlení mezi kamarády.
Josefejohanku, kápněte božskou! Tohle není Váš první dotaz na téma "šikana" a pokud se pamatuju i posledně to z Vás lezlo jak z chlupaté deky. Není ono všechno trochu jinak? Bohužel jsem původní dotaz nedohledal. Buď hledám blbě nebo chyba v matrixu a nebo byl smazán. Minimálně jeden smazán byl, tolik si ještě pamatuju.
Je možne že si učitelka na jednoho s těch žáků zasedla a jestli to udělal vícekrát a byl drzí . Tak se o tu trojku bude pokoušet. Spíše o všem rozhodne ředitel. Myslím že by se učitelka neměla plect skym chce ta holka chodit.A věřit jen jedne straně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.