Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah církví a států v zemích za žel. op.?

Od: pt® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, rádcové, prosím o historické a zajímavé informace k obsáhlé otázce:

"Vztah církví a státu v zemích, které směřovaly za železnou oponu" (v soc. zemích)?

Sov. svaz, Albánie, Německo (NDR), Polsko, Rumunsko, Bulharsko, Jugoslávie a Maďarsko...

moc, moc děkuji předem...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Úkol za tebe neuděláme.

Zjisti si informace a sepiš. Někdo ti to zkontroluje.

doplněno 02.12.16 00:33:

Pt, přehlédla jsem, kdo se ptá. Vím, že u Vás o žádný úkol nejde. Omlouvám se.

pt®
hodnocení

pro pána krále, "ivzez", nejde o žádný úkol. Mám poznámky z přednášky na 8 stran A4, to sem přece nebudu kopírovat. Chci pouze historické informace a zajímavosti, abych si mohla poznámky doplnit. A tím si doplnit i vědomosti, nechci nic jiného...dělám to pro sebe a nic z toho nemám, jen radost, že se mohu věnovat zajímavým věcem a nesedět na posteli a čekat až pro mně přijde zubatá s kosou...

jabraka*
hodnocení

0x

Je jasné,že komunistická a křesťanská ideologie nemají žádné styčné body.

JABRAKA

pt®
hodnocení

"jabrako", jenže nešlo jen o křesťanské náboženství. V mnoha státech byly i jiné náboženské církve a skupiny. Jiná situace byla v třeba v Polsku a jiná v Rumunsku. Proto je ta otázka obsáhlejší a ráda bych historické informace a zajímavosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]