Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Studuju na čtyřletém oboru s maturitou, jsem teď ve druhým ročníku a je to zaměřené na vozidla, nedavám to tam ohledně známek.. nejhorší je pro mě Aj od začatku druhaku mám samé 5,5,5,5,5,5, propadám ještě ze 3 dalších ale to je tím že jsem se na to neučil a to bych dokázal zlepšit, ale angličtinu prostě nechapů a nevím jak se to prostě mám naučit, uvažuju hodně nad tím že když takhle pojedu dále až do čtvrťaku a potom nasledně budu dělat maturitu kterou si myslím že nedám.. tak budu muset studovat od znova na jinačí střední škole. Moje otázka je taková jestli by bylo možné teď ve druhaku přejít na 3 letý s vyučním listem ale a bych nastoupil do druhaku a nedělál znova prvák.. Takhle to uděli 2 kamarádi minulý rok bez problémů.. určitě bych přestoupil na obor zaměřený na vozidla (automechanik). Nemám ani tucha jak toto udělat.. ale na maturitu se určitě necitím po tom všem co říkají učitele a jaké mám teď známky. Děkuju za rady
Přestup schvaluje a podmínky přestupu vydává ředitel nové školy. Ptej se tam. Co nejdříve. Ať tam rodiče zavolají hned příští týden.
I na automechanikovi se povinně učí 1 cizí jazyk a skoro na 100% to bude angličtina (někde budeš mít možnost zvolit němčinu, jestli jsi ji už měl a mohl by ses znalostmi zařadit do výuky jazyka ve druháku). Věř mi - angličtina je o hodně lehčí než němčina.
Přehled uč.oborů a škol.
Náhodně tady projíždím školy nabízející /... a narazil jsem na alespoň jednu, kde se dá místo angličtiny nebo němčiny zvolit ruština. Ta je asi pro Čecha nejjednodušší. Musí se ale naučit azbuku a zase bys musel mít už znalosti na úrovni jiných druháků.
Jako já si myslím že na 3 letém bych tu angličtinu dal až do konce.. Jako i teď bych tu ajinu dál na 4 snad, ale mě jde o to že takhle pujdu dále do 4taku a pak budu maturitovat s angličtiny protože matiku též moc neovladám. A necitím se na maturitu.. co jsem tak slyšel od kamaradu tak též šli z maturitního na 3 letý protože jim nešla angličtina a teď na vyučním je to uplně v phodě že mají 3.. a tak. takže chci přestoupit z toho důvodu že nechcu ztratit 2,5 roku a pak začít od znova na vyučním, to radši už teď přejdu a vyční budu mít jistý Ale nemám zdaní jak to udělat asi se budu muset poradit s třidní a rodiči a takhle pokračovat.
Asi by bylo nelepší požádat o přestup ještě v tomto pololetí, aby vás klasifikovali už v novém oboru. Ale pozor, jestli to bude na stejném učilišti, tak vás asi budou učit stejní učitelé, ale asi bude méně teorie a víc praxe a tak by předměty mohly být pro vás trochu lehčí, ale nejdete se tím ukolébat. Pětky nejsou po nic za nic.
V oboru s výučním listem je skoro polovina týdne odborný výcvik, v maturitním oboru jenom jeden den v týdnu, a samozřejmě z toho plyne i podíl teorie, na maturitním oboru je jí víc. Angličtina je užitečná, zkuste si v ní najít to užitečné, technické názvosloví ve vašem oboru, jednoduché konverzační věty, a pak přidávejte to ostatní. Hlavně byste měl zvládnout matematiku a odborné předměty a samozřejmě odborný výcvik. Dobře, že jste sám uvážil své možnosti a chcete to řešit.
No většínou je to tak že na 3 letým u je od prváku týden škola a týden praxe, já kde jsem teď na maturitním tak v prváku nebyla žádna praxe a teď ve druhaku je 1x praxe za 14 dní.. Je to straštně o ničem.. Starší lídí se kterýma jsem o tomto problému mlvuil řikaly že v dnešní době je jedno jestli máš maturitu nebo vyučný .. problém je i tam i tam sehnat práci.. a nejhorší je to na výškách.. musí být štěstí no, Uvažuju že bych to udělal tak že bych ještě zkusil zabrat do konce školního roku a jestli to nepůjde tak na konci rupnu a pujdu na jinačí ale chtěl bych to vyřešit tak a bych šel na 3 letý přímo do druhaku.. jinak bych se na to mohl už teď vykašlat a dát si normalně přihlašku na vyční obor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.