Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aplikace na výuku slovíček

Od: saratonga odpovědí: 3 změna:

Neznáte prosím appku na výuku německých slovíček (nejlépe pro ios), kde bych si mohl přidat vlastní slova a kde je algoritmus, který mě ty slovíčka učí tak dlouho, dokud si je nezapamatuji? Něco jako je Wordmanager.
Zkusil jsem už asi 3 různé appky a ani jedna mě neuspokojila, slovíčka se neopakovaly..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Nepoužívám "chytrý" telefon a neznám žádné "appky". Pravděpodobně bych ještě dohledala odkazy na počítačové programy, které pomáhají s procvičováním slovní zásoby i gramatiky.

Neznám ale žádný program, který by někoho něco učil, nebo dokonce naučil. Všechno jsou jenom pomůcky, naučit se musí každý sám.

audinos*
hodnocení

0x

Týden máš zdarma, zkus:

englishme.cz/...

rv*
hodnocení

0x

Asi si to napsat sám. Svého času jsem taky marně hledal a nakonec v rámci výuky Basic napsal, protože to, co se nabízelo, sice vypadalo graficky pěkně, ale nepodporovalo to rychlé automatické memorování slovíček a frází a nezohledňovalo to, jak se mi daří. Pro inspiraci: Vycházel jsem z "obálkové" metody - teda máte třeba 10 obálek a v nich jsou seřazena do sloupečku slovíčka. Začínáte, že všechna slovíčka jsou v obálce "1". Podíváte se na první slovíčko, řeknete si, jaký je výraz v druhém jazyce a zkontrolujete, jestli jste uhádl. Jestli ano, dáte slovíčko do obálky "2" dospodu sloupečku. Jestli jste slovíčko neznal, dáte o obálku níže navrch sloupečku (nebo ponecháte v obálce "1" ).

Sleduje se, jak se vám celkově daří, třeba aby 60% (toto procento je nastavitelné) odpovědí bylo správných, protože nikoho nebaví se učit slovíčka, když dostává pořád nová neznámá a stejně tak nikoho nebaví opakovat si pořád ta samá slovíčka, která zná. Pokud se vám nedaří, budete dostávat slovíčka z obálky "2" nebo postupně až "10". A pokud se daří, budete dostávat nová slovíčka z obálky "1". Tak se časem všechna slovíčka přesunu z "1" do "10". Natvrdlému to bude trvat déle, ale i on bude mít těch 60% správných odpovědí, protože bude dostávat snazší slovíčka častěji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]