Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik hodin může byt žak ve skole?

Od: nejedlikova odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik hodin za den může být student maximalne v jednom dni na střední škole?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kolik určí daná škola.

ladinpraha*
hodnocení

0x
24. Pokud ho skolnik nevyhodi a nezamkne.

ctenar*
hodnocení

0x

Povinné předměty 7-9 vyuč.hodin.

Praktická výuka to má složitější.

doplněno 23.11.16 09:03:

Sportovní školy mají také jiná pravidla.

Musíte přesněji popsat svůj problém.

vilik*
hodnocení

0x
Jste si chlapci opravdu s tím určováním přímo školou jistí?
Mám za to, že se vyučovací doba řídí směrnicí, která určuje začátek, délku a počet hodin dopoledního a odpoledního vyučování, maximální počet hodin denně celkem a délku přestávek.
Hádat se nebudu, ale z nějaké normy vycházet musí. Samurraj se v oboru pohybuje, ten by informace sehnat mohl.
doplněno 23.11.16 09:10: Tak čtenář byl rychlejší:)

Směrnice je sice jedna věc, ovšem vážně si myslíte, že směrnice je pro školy směrodatná? Takhle to nefunguje. Většina škol se řídí školním řádem, kde je kromě práv a povinností žáka uveden i provoz školy a jejího harmonogramu. Netuším, jaká pravidla mají na základkách, ale na středních je to hodně individuální. Také se bere zřetel na úvazky pedagogů, praktické a odborné vyučování apod. Podle toho se sestavuje rozvrh hodin a tudíž i celé vyučování. Rozhodně si nemyslete, že nějaká směrnice je na stoprocent platná.

iz*
hodnocení

0x

Maximálně celou dobu, po kterou je škola otevřena. [Pomíjím, že by se některý "vtipálek" chtěl nechat ve škole zamknout přes noc.]

K ostatním odpovědím: Počet vyučovacích hodin je něco jiného, než doba, kterou lze ve škole strávit.

balzerka
hodnocení

0x

Pokud si pamatuji, tak se uvádělo maximum vyučovacích hodin týdně, které se muselo dodržet. Týdně např.u menších 32 nebo u nejstarších 42. Záleží na věku žáků. Pro každy ročník to tedy bude jinak. Počet hodin v každém dni je tedy různý a nejspíš tam není limit..

sufurky
hodnocení

0x
Já mám rozvrh v jeden den 8:00-16:05. Mimo dům jsem cca od 6:55-17:20 -_-
pisatel

To si stěžuješ, nebo se chlubíš?

kolomaznik
hodnocení

0x

Já co mám nejdéle tak od 7-15:30

majsterjoe*

V kuse? To snad ne.

kolomaznik

tak klasicky s prestavkami a i obedem.

Ostatní dny mám ale zase treba jenom do 12:40, 11:40 .. :D ale zase na sedm hodin ráno no :(

lidus*
hodnocení

0x

Podle § 26 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., v platném znění, rámcové vzdělávací programy pro střední vzdělávání stanoví počet povinných vyučovacích hodin, a to nejvýše 35 povinných vyučovacích hodin týdně; ...v případě odborného výcviku a odborné praxe v rámci praktického vyučování nejvýše 40 povinných vyučovacích hodin týdně.

Jestliže se v jednom týdnu kombinují hodiny teoretického vyučování a odborného výcviku, pak jejich součet nemá přesáhnout 35 hodin týdně. Pokud v daném týdnu probíhá pouze odborný výcvik, může činit maximálně 40 hodin týdně.

Další omezení týkající se délky výuky jsou uvedena ve vyhlášce č. 13/2005 Sb., v platném znění.

Podle § 11 odst. 1 vyhlášky č. 13/2005 Sb., v platném znění, nejvyšší počet vyučovacích hodin povinných předmětů v jednom dni s polední přestávkou je 8 hodin, ve výjimečných případech 9 hodin, bez polední přestávky 7 hodin.

Podle § 13 odst. 2 vyhlášky č. 13/2005 Sb., v platném znění, v odborném výcviku je v denní formě vzdělávání vyučovací jednotkou vyučovací den; v prvním ročníku nesmí být delší než 6 vyučovacích hodin. Maximální počet hodin odborného výcviku ve vyšším než prvním ročníku je dán zákoníkem práce: u zaměstnance mladšího než 18 let nesmí délka směny v jednotlivých dnech překročit 8 hodin (§ 79a zákona č. 262/2006 Sb., v platném znění). Zdroj: rodicevitani.cz/...

Pomůže to?

hodnocení

0x

ono je to ještě kouzelnější v tom, že otázka je položena zavádějícím způsobem a dost dobře na ní nejde odpovědět jednoznačně (na jinou věc se totiž ptá název otázky a na jinou text pod ním).

Podle školského zákona totiž na střední škole studují skutečně žáci, takže by platily odpovědi uvedené výše. Studenti jsou až na VOŠ a VŠ a v tu chvíli už pro ně platí trochu jiná pravidla - pokud tam budou na praxi jako budoucí učitelé či mistři, nebo pokud tam budou už rovnou pracovat (pak třeba zákoník práce).

ctenar*

Navíc všechny odpovědi uvádějí maximální délky dní pro povinné předměty. Volitelné předměty vyučované před nebo po povinném vyučování snad nejsou vůbec nikde omezené.

Dokud se tazatelka nevrátí a neuvede bližší informace k její konkrétní situaci, tak žádnou lepší radu jí nikdo dát nemůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]