Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych poradit s výběrem střední školy. Do budoucna bych ráda dělala doktorku, přesněji psychiatričku a vím, že musím vystudovat Lékařskou fakultu. Ale nejsem si jistá, jestli by bylo lepší Gymnázium nebo střední zdravotní škola. Zatím jsem myslela, že do přehlášek bych napsala dvě Gymnázia, ale te´d si nejsem úplně jistá jestli bych si neměla nechat otevřená "zadní vrátka" a jít na zdrávku. Ocením jakékoli rady.
Já jsem až na gymplu zjistila, co mne vlastně baví. Až tam člověk zjistí, co který předmět obnáší. Jestli jste nadaná a učení pro Vás není problém, jděte raději tam. Gympl jediný má předměty pro medicinu : biologie, chemie, matika v dostatečném počtu hodin i v hloubce učiva. Volbou zdrávky si už v patnácti zúžíte výběr jen na jeden směr. Možná, že Vás ještě chytne něco jiného.
Střední zdravotní škola např. v Ostravě má obor zdravotní Lyceum, což je jako zdravotní gymnázium.
Ale včeobecné gymnázium je lepší volit třeba se zaměřením na biologii nebo takový smět.
Pro neznale:
Zdravotní Lyceum má přesně stejný počet hodin na všech předmětech.
S vyjímkou: Na Lyceu je o 1 hodinu týdně chemie navíc.
Na Lyceu mají kromě Biologie ještě Somatologii, kde se lidské tělo probírá zvlášť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.