Nejste přihlášen/a.
Zdravám,
momentálně jsem ve třeťáku na gymplu a přemýšlím kam na výšku. Poslední dobou se dost zajímám o zahraniční studium a dost mě to zaujalo. Jednak si chci tak i tak udělat příští ( kalendářní ) rok zkoušku FCE a jednak by to byla výborná zkušenost vystudovat zahraniční školu.
Zatím jsem zkoumal jen Dánsko a severské země. Tam by mě to táhlo nejvíce, když už bych tedy šel do zahraničí na studium. Ještě si musím promyslet obor. Momentálně se nejvíce věnuji chemii a biologii ( + angličtině ), díky seminářům.
Máte se studiem v zahraničí zkušenosti? Co byste mi poradili? Co bych si měl zjistit? Popřípadě jak se mám začít již teď připravovat?
Díky
P.S. Kdyby to někoho zajímalo, s angličtinou nemám prakticky žádné velké problémy, jasně sem tam se stane chybka, ale potřebuji se tzv. rozkecat => zkouška FCE.
No, hlavně bych si promluvila s rodiči o financování. Studium v zahraničí není pro průměrně vydělávající rodinu.
Když se chce. všechno jde. To si jen každý myslí, jak je studium v zahraničí drahé, ale pokud se využijí všechny možnosti, tak to není tak hrozné. Dcera byla kdysi na vysoké na několika pobytech s programem Erasmus a v pohodě vyšla a ještě ušetřila. Ovšem třeba Rusky, které s ní studovaly ve Vídni, klidně létaly na víkendové pobyty do Prahy. Říma nebo Barcelony, ty samozřejmě nic neušetřily, ale rodiče jim klidně přispěli, jenže to je úplně jiná kategorie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.