Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Procenta pomoooc

Od: iweta odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřebuji prosím ověřit správnost výpočtu.

Čerstvé houby obsahují 90% vody. Sušené houby obsahují 12% vody. Kolik hub musím nasbírat, abych nasušených hub měla 3 kg? děkuji iweta

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
20.11.16 02:11
hodnocení

2x

26,4kg

iweta
hodnocení

děkuji za výsledek :D mě tam chybí 400g a nemohu se dopočítat...pomohl by mi ještě postup, děkuji moc :D

iweta
hodnocení

mohu poprosit ještě o postup? mě tam chybí těch 400g...děkuji :D

ctenar*

Ve 3kg usušené houby je 2,64kg (88%) vlastní houba a zbytek je voda (0,36kg/12%).

V mokré houbě tvoří vlastní houba o hmotnosti 2,64kg jen 10% váhy. Zbytek (90%) je voda. Z toho plyne, že 100% je 2,64/10% = 2,64/0,1 = 26,4.

iweta
hodnocení

:D :D moc děkuji, už mi to nějak nejde...:D ještě, že jste tak ochotný a rychlý. Úkol mám splněný, díky Vám. :D iweta

ctenar*

Mě by spíše zajímal ten postup, kterým vyjde 26,0kg.

iweta
hodnocení

:D to jsou výpočty, které nás napadaly, jak by to mohlo vyjít...no hrůza...raději ani matikářům neukazovat :D . Tahle poradna, byla úplná náhoda, že jsem na ní natrefila...jestli ten papír zítra najdu, tak se Vám pochlubíme...ale už pouze výběr mokrá houba - sušená houba...12% vody...to by ve sklenici shnila, no né? :D kde je logika? i tak moc děkuji iweta :D

ctenar*

Proč proboha počítáte úkol z matematiky v sobotu ve dvě hodiny v noci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]