Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na střední? 2. Škola

Od: talya* odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, jsem v 9. Třídě a potřebuji si vybrat 2. Školu a jelikož nevím, kam bych šla, tak se chci dotázat cizích lidi. :)
Uvažovala jsem nad hotelovkou, protože me baví cestování, ale bojím se, ze bych se pak neuzivila..Ve skole mi nejde Matika, jinak mi všechny předměty jdou. Baví me pomáhat lidem, jsem zrucna a spolehlivá. Jako 1. Školu mam zdravku, ale co ta 2.? Budu rada za každý typ. Diky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

eliska*
hodnocení

0x
Jses úplně stejný typ jako já. Taky jsem měla první školu zdravku baví mě pomáhat lidem hlavě se zajímat o děti a miminka. Druhou školu jsem si dala hotelovku taky mě baví cestování i obsluha. Většina hotelovek má praxi v kuchyni či restauraci o cestovním ruchu se jen učíš. Z hotelovky se uplatnis málo lidí chce dělat v gastronomii. Ze zdravky se též uplatnis je málo sester. Z hotelovky se spíš ne uplatnis z toho hlediska že tě ta práce za tech málo prachu nebude bavit a co si budeme povídat kdo by chtěl dělat 12-16h denně 5-6 dní v týdnu. To nemůžeš mít absolutně čas na rodinu ci přítele. Pokud teď víš že by tě gastronomie (vaření, obsluha) nebavila volila bych na tvým místě cestovní ruch tam se v jednom ročníku myslím že teď ve 3rocniku zaměřují na hotelnictví(recepce,kuchyn, obsluha) ale pokud ses si 100% jistá že pro tebe bude nejlepší zdravka tak druhá škola je jen formalita v dnešní době se dostane každý na školu. Já jsme teď ve druhým ročníku na hotelovce a za ty dva roky jsme zjistila že obsluha a kuchyň - v kuchyni jsem byla o prázdninách na brigádě absolutně mě to nebavilo a na obsluze mě to baví ale to máme praxi jen 6-7h takže nic moc. Nikdy bych nechtěla mít obsluhu jako stálou praci jen brigádu o prázdninách/studii. Proto já se radši zaměřím na cestovní ruch. Nebo skončím úplně někde jinde protože teď sama nevím co bych chtěla dělat. Snad jsem ti trošku pomohla :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kam na střední školu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]