Oxidace/žluknutí tuků

Od: Datum: 13.11.16 18:01 odpovědí: 1 změna: 13.11.16 19:34

Zdravím, když použiji rostlinné oleje/tuky, třeba do nějaké nadívky do dortu, bude žluknnutí/žloutnutí/oxidace tuků v nadívce obsažené ovlivněna bublinami vzduchu v nadívce, které způsobí míchání? Jde odhadnout míru ovlivnění urychlení takového procesu? Nejde mi o nějaké praktický názor z kuchyně, protože takový dort sníme dřív než k nějaké oxidaci dojde...spíš mně jde o teoretické objasnění oxidace v čase. Snad tu je nějaký chemik :D


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.11.16 19:34
avatar

Obvykle není žluknutí nenasycených tuků není záležitost minut ani hodin,ale spíše dnů a týdnů,kromě toho záleží i na teplotě.Ale snad vyrábíme pro své žaludky k okamžité spotřebě.V chladničce určitě vydrží bez úhony několik dnů.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.