Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Oxidace/žluknutí tuků

Od: korel odpovědí: 1 změna:

Zdravím, když použiji rostlinné oleje/tuky, třeba do nějaké nadívky do dortu, bude žluknnutí/žloutnutí/oxidace tuků v nadívce obsažené ovlivněna bublinami vzduchu v nadívce, které způsobí míchání? Jde odhadnout míru ovlivnění urychlení takového procesu? Nejde mi o nějaké praktický názor z kuchyně, protože takový dort sníme dřív než k nějaké oxidaci dojde...spíš mně jde o teoretické objasnění oxidace v čase. Snad tu je nějaký chemik :D

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

0x

Obvykle není žluknutí nenasycených tuků není záležitost minut ani hodin,ale spíše dnů a týdnů,kromě toho záleží i na teplotě.Ale snad vyrábíme pro své žaludky k okamžité spotřebě.V chladničce určitě vydrží bez úhony několik dnů.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]