Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pepřový sprej - domácí výroba

Od: marekluks* odpovědí: 6 změna:

Hej hoši nevíte jak udělat po domácku jednoduchý ale účiný a bezpečný pepřový sprej. Zkoušel jsem tu kyselinu citronovou 14% a nic mi to neudělalo

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

2x

Podle mě podomácku bezpečný a účinný pepřový sprej neuděláš.Radši si ho kup.Čtu dobře ,,kyselinu citronovou"? *sok*

To se ti nedivím.Nápň pořádných ,,pepřáků" se skládá z výtažků z kajenského pepře,které mají pořádný slzotvorný a paralyzující účinek,které útočníka zneschopí až na několik minut.Kdysi jsem četl zajímavý článek a tam se psalo,že i (myslím) samurajové nosili u sebe pytlíček s pepřem.Když byli bezbraní,hodili hrstku pepře do obličeje útočníka.Stačilo,aby se mu do koutko oka dostalo byť jedno malé zrníčko,a samarujovi to zachránilo život.

Kdepak kyselina citrónová,chlapče...*smich*

hodnocení

1x

Můžeš se pokusit izolovat Kapsaicin z pálivých paprik. Te je ta látka, která způsobuje ono pálení. Jeho ethanolický roztok pak můžeš použít jako náplň spreje.

jabraka*

Ano,to je to pravé.Kdysi jsem loupal semínka z těch maličkých chili-papriček,Přesto,že jsem si umyl pak ruce kartáčkem a Jarem a horkou vodou,sáhnul jsem si maličko do oka a tři dni jsem na to oko neviděl.

JABRAKA

doplněno 03.03.10 22:08:

obranná látka: 10% oleo-resin capsicum

JB

raadek*
Koukam Marku, ze mas jeste zdrave oci. R.
jabraka*

A já se pořád divím,že má všechny končetiny!

JABRAKA

Já se nedivím, vždyť mu dáváme dobré rady ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]