Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potřebuji poradit, zda mám dobře nakreslené pohledy zepředu, zleva a zeshora
-
Toto je co jsem měl nakreslit : postimg.org/...
-
A toto, jak jsem to udělal já : postimg.org/...
Děkuji.
PS: Kreslený se píše i omluvám se
Pudorys spatne - chybi viditelne hrany
Bokorys spatne - vubec nechapu, podle ceho si tam ten klikihak vymyslel.
Narys docela v pohode.
A mohli byste to nakreslit vy jen tak od oka? Abych to mohl vidět, jak se to má udělat?
Děkuji mnohokrát
Dobrej pokus, nepsané pravidlo zní, že úkoly tady neděláme . Ale třeba se najde někdo, kdo to poruší.
1. Je potřeba odpovědět na to, jestli je objekt pravoúhlý a sbíhání hran na prvním (axonometrickém) obrázku je dáno zvolenou perspektivou nebo ne. Podle toho se budou pohledy na objekt značně lišit.
2. Jste schopen si objekt z prvního obrázku představit jako trojrozměrný objekt? Pokud ano, doporučuji uplácat si ho z plastelíny, vrazit do krabice od bot a na stěny nakreslit jednotlivé průměty. Takhle nás to učili na průmyslovce. A světe div se, pokaždé, když mám problém představit si průmět, i po téměř 30 letech si představím rozbalenou krabici od bot.
OK. Pohledy na sebe vážou, zobrazují součást z prvního obrázku (pomineme-li diskusi na téma co je a není vzájemně rovnoběžné či kolmé). Ale nejsem si jistý, jestli splňujete zadání. Pohledy měly být zleva, zepředu a shora a dle mého nejsou.
Promin, ale kreslis jako prase. To neumis udelat rovnou caru?
Ze zadani je docela zjevne, ze steny nejsou rovnobezne - jednotlive hrany se ve vertikalnim smeru sbihaji. To by melo byt v jednotlivych promitanich videt. A z toho tedy i plyne, ze nemas dobre pudorys. Pokud se totiz steny k sobe ve vertikalnim smeru sbihaji, musi byt v pudoryse videt jak horni, tak dolni, tak i bocni hrany utvaru.
Dale neni prilis patrny rozdil v ruznych vyskach leveho a praveho schodu na horni casti. To si mel predtim nakresleno lepe.
Zepredu, zleva a zeshora znamena narys, levy bokorys a pudorys. To muzes mit splneno a nebo take ne. Zalezi co se v zadani vezme za narysnu a co za bokorysnu. Jde-li ale v zadani o standardni axonometricke zobrazeni, pak to mas dobre, jelikoz narysna je (v uvozovkach) ta leva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.