Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítání-směna něco za něco

Od: achatinafulica* odpovědí: 5 změna:

Pokud by se místo placení za ovoce směňovalo, jaká by byla hodnota fíku v banánech (kolik bysme zaplatili banánů za fík)?

za 16 citrónů dostanete 6 banánů a 8 kiwi

3 banány směníte za 4 kiwi

za balíček obsahující 32 fíků a 4 citrony zaplatíte 19 banánů

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

1x

Není to náhodou tvůj domácí úkol a nebo to jsi zadala nám? Nespletla jsi si web? Neměl tento dotaz směřovat tvým spolužákům? Pokud chceš poradit, tak začni počítat, dej jsem alespoň tvé myšlenky a zde se můžeš dočkat opravy příkladu a nééé vypracování DÚ.

scv®
hodnocení

0x

Copak, zanedbaný domácí úkol? Je to docela jednoduché, když jsem na to přišel i já *smich* udělej si z těch tří informací tři rovnice, něco uprav, něčeho dalšího si povšimni a máš to skoro hotové..

ctenar*

Je to úkol pro ZŠ, takže by bylo smutné, kdybys na to nepřišel ;)

scv®

Ale nepovídej! *sok* Já myslel, že je to z přijímaček na FEL ČVUT, když se v zadání pokouší tvrdit, že 32F + 4C je 411.. *bzum*

ctenar*
hodnocení

0x

Hned z prvních 2 rovnic je vidět, že 16 citrónů = 6 banánů + 2x3 banány

a máš to v podstatě vyřešené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]