Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám na chalupě solární panel na větrání, před měsícem na něj šlo slunce, ale dnes ne. Kdy se zase mohu těšit, že se slunce zvedne? Bude to až od jara?
Díky Honza
To lze jednoduše odhadnout. O kolik dní před zimním slunovratem (21. prosince) naposledy slunce na panel svítilo, o tolik dní po tomto slunovratu začne na panel zase svítit.
Jak nepotěšili? Tenhle vesmírný zákon už platí miliardy let a na rozdíl od našich pozemských zákonů se na něj dá na 100% spolehnout. Udivuje mě, že jste si každoročního opakování tohoto jevu v přírodě ještě nevšiml .
No díky za radu, ale za celý život mne nenapadlo-a taky nevím proč-sledovat kam jde slunce v říjnu a kam v lednu. Taky jsem to nepotřeboval.
Slibuji,že se polepším. Honza.
nejdřív je potřeb vyloučit efekty mraku a efekt křoví/stromů a jiného pozemního obejektu
úroveň slunce je zde: suncalc.net/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.