Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím poradil byste mi někdo prosím jaké jsou hodnoty AC a DC u:
práh vnímání,
práh reakce,
mez uvolňení,
práh fibrilace.
2x
Tady to máte přehledně znázorněné:
U ss proudu na rozdíl od st proudu nedochází k fibrilaci ( chvění srdce) ale dochází k elektrolýze - elektrochemický rozklad tekutin (vody v těle a krvi) na kyslík a vodík.
No tam je zaprvé graf pro AC (střídavý proud),
AC-1 to je jasné rovná čára = 2 mA (práh vnímání),
AC-2 by mělo být 3,5 mA (práh reakce). => ale Nevím jak z toho grafu to mám vyčíst, případně vypočítat nebo co s tim. Poradil by někdo prosím.
doplněno 28.10.16 22:58:
No já vím, na konci je graf pro DC. Ale já nevím jak ty hodnoty z tich grafů vyčíst...
2x
Další, možná přehlednější je zde: wikiskripta.eu/...
koukám dneska se tu dělají domácí úkoly jak na běžícím pásu ... přitom na to stačí doslova minuta hledání na netu
Díky fiser22 a ja1 za odazy. Trošku mi to pomohlo. V textu na elektrika.cz/...
jsou uvedny hodnoty pro AC (střídávý proud) , pak je tam ten graf pro AC - chtěl bych zjistit jak příjít na ty hodnoty co jsou v textu by měly by být i v tom grafu, a mě zajímá jak je tam najít (0,5 mA - práh vnímání - to je jasný to je rovná čára, práh reakce = 3 mA jak je v textu nebo jinde jsem se dočetl na nějakém fóru že 3,5 mA dle nějaké normy ČSN EN..., v tom grafu nevím jak přijít na tuto hodnotu a na další hodnoty pro práhové veličiny - protože tam jsou různě klikaté čáry).
A abych to následně mohl pak aplikovat ten postup z AC grafu na graf pro DC (stejnosměrný proud). A zjistil hodnoty co potřebuji pro práh vnímání, práh reakce, mez uvolňení, práh fibrilace v DC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.