Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu se na školu?

Od: adami odpovědí: 6 změna:

Zdravím,jsem v 9. třídě.Chtěl bych jít na stavební průmku v Lipníku.Myslím,že je to kvalitní škola s tradicí.Nevím,jaký je tam nával a zájem.Můj průměr z 8.třídy je 1,67 + 9.třída,kde si zatím vedu dobře.Potom je ješte soukromá stavební,kterou vlastní horstav,prý berou pouze 24 žáků do ročníku a platí se školné.Když má žák průměr do 1,2,neplatí.Nejvyšší pálka je 1200kč.Peníze ale neřešíme.Chtějí,aby jejich žáci měli v budoucnosti dobré jméno právě díky jejich přístupu a počtu žáků.Kdy mě vzali na obě,kam byste mě poslali?Díky

P.s. na soukromé jsem byl na dni otevřených dveří a je to pravda,co říkají.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jelikož Tě neznám, tak bych se napřed orientoval podle toho, co Tě víc baví, čemu by ses chtěl více věnovat. Pak bych se zajímal o studijní plán, jaké tam máš předměty, jak jsou ty školy rozdílné.Pak bych si zjistil, z pohledu budoucího zaměstnání, která ta škola je váženější - zda platí za tu, kde Tě něco naučí, nebo je to ta, kterou proleze každý a nemá moc dobrou pověst. Pokud finance pro Tebe nejsou omezující, tak je to pak už asi jedno. Záleží na tom, co si od toho taky sám představuješ. Když už bys byl na té soukromé, tak jako rodič bych trval na tom, aby ses tomu opravdu věnoval, navíc pokud by to bylo placené. Pokud bys to plánoval jenom tak prolézt se čtyřkami, tak bych spíš volil tu druhou školu. Záleží na Tvém přístupu ke studiu na základní škole, střední škola je samozřejmě těžší. Pokud Tě vezmou jen na jednu školu, a jinou přihlášku si nepodáš, tak budeš muset asi jít právě na tu. I když máš samozřejmě možnost případně přestoupit.

A zda se tam dostaneš, to záleží na podmínkách dané školy, ty já neznám. Podívej se na stránky školy, jaké mají podmínky přijetí a budeš vědět více.

ctenar*
hodnocení

0x

Lipník, Horstav

Školné je 1200/měsíc + intr dalších 1200 + dojíždění ... no, pěkně se to začíná nabalovat, zvlášť jestli jsi z Lipníka.

Udržet průměr pod 1,2 je těžké, protože máš i spoustu obyčejných nezáživných neodborných všeobecně-vzdělávacích předmětů, které tě nemusí bavit. Taky proto jen 1-2 žáků ze třídy na plné stipendium dosáhne. Spíše bych řekl, že takový průměr budou mít bývalí (téměř) jedničkáři ze základní školy než někdo jako ty, kdo se chce drápat na špičku trošku zezadu. Je to ale jen můj názor založený na zkušenostech ze školy. Zamysli se nad tím, proč třeba už teď nemáš průměr lepší než 1,2. Stejné důvody budou i na střední.

Běž se podívat na Den otevřených dveří v Lipníku. Sám píšeš, že je to dlouholetá škola s tradicí.

iz*
hodnocení

0x

Adame, o soukromé škole uvažuj jenom v případě, že by šlo o obor, který nenajdeš na veřejné škole.

Zaměstnavatelé už dnes posuzují, kdo jakou školu absolvoval a soukromé školy → střední ani vysoké (až na pár vyjímek) dobrý zvuk nemají. Jestli se chceš oboru věnovat, zvol veřejnou školu.

klarkaa*
hodnocení

0x

Před pár lety se dcera rozhodovala úplně stejně jako ty, na tyto dvě školy. Ale nakonec zvolila bohužel Olomouc, protože se ji něchtělo dojíždět do Lipníka. Udělala velkou chybu, ve 4. ročníku už jich bylo jen 8 osob, uroven tam nebyla taková jaká by měla být a v prváku na vysoké měla velké problémy, takže nakonec to po roce vzdala. Ten prvák se vůbec nepřibližoval studiu v Olomouci.

ctenar*

Pro průmyslováky je VŠ vždycky jak pytlem cementu přes hlavu. Na ten nával matematiky (a její použití v ostatních předmětech) je SPŠ nedokáží připravit, takže pak záleží na individuálním studentovi, jestli se tím dokáže prokousat a pochopit to.

moravan*
hodnocení

0x

Dcera bratrance studovala v Lipníku a potom vystudovala VŠ v Brně .Pokud vím, tak bez problému. Myslím, že škola v Lipníku má slušnou úroveň. Lipník mám nedaleko (12 km)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]