Nejste přihlášen/a.
Ahoj , rád bych začal letošní rok dálkové studium na nějaké střední škole , nejspíše Ekonomika a podnikání v Prg. Vybral jsem si 1.KŠPA a nebo DANAE . Jsou to soukromé školy , atak by mě zajímali zkušenosti druhých buď to s těmato školama a nebo , a to především s dálkovým studiem na SŠ . Děkuji za příspěvky Trol.
Ahoj,
jsem ve 2. ročníku dálkového studia v Brně. Platím 1600.- měsíčně, výuka je téměř každou sobotu a zkouškové období poslední měsíc před prázdninami (tzn. leden a červen) Chytla jsem i skvělé spolužáky, takže se tam chodím hlavně bavit a dost si to užívám. Máme i úžasné profesory, takže určitě doporučuju
Co se týká opravných zkoušek (naštěstí jsem ještě nedělala), tak za jednu se dávají 200.- a hlavně je dělají ti, co přes rok moc nechodí a pak shánějí na poslední chvíli poznámky od ostatních, doporučuju chodit, navíc je tím pádem méně učení doma,spostu věcí si vybavíš.
Přeji hodně štěstí a hlavně aby tě to bavilo.To je 80% předpoklad ke zdárnému ukončení.
Monya
Ahoj , moc díky Monyo taky ti přeji hodně štěstí a úspěšné studium .
Zdali budeš tohle ještě číst . Soukromá škola je tak trochu něco jiného než-li státní ne? Zdá se mi že žáci očekávají tak trochu jiný přístup školy. Když už si platí školné stávají se z nich zákazníci , a třeba to tak taky z velké části berou .
Zajímalo by mě jestli je pravda že na dálkové je učení lehčí než při denním studiu . Studium je převážně pro pracující dospělé , a tak při klasifikaci učitelé přivřou obě oči a studenta pouští dál . Tím si myslím že zhoršuje kvalita výuky .
Zajímal by mě tvůj názor a nebo i druhých , děkuji
V loňském roce vnučka úspěšně maturovala - nevím přesně název - byla to tuším soukromá podnikatelsko-právní. Dost jsem to s ní prožívala. Do školy chodila pouze v sobotu. Odešla ze třetího ročníku stavebky a tak měla celkem ještě krátkou dobu od studia. Během školy byla 2x těhotná a tak školu dokončila se dvěma děckama. Je fakt, že občas měla omluvenou absenci, ale zkoušky musela samozřejmě průběžně dělat. Problémy neměla s jazyky, ale s účetnictvím a ekonomikou, t.j s tím, co neměli na stavebce. Řekla bych, že na soukromé škole je sice studium poněkud volnější, ovšem zase horší pro ty, kteří jsou již delší dobu ze školy. Ale zase bych nepočítala s tím, že i když studium platíte, jste zákazník - ale jste pořád jenom student. V tom maturitním roce skutečně těžce makala.
A pokud vím, tak jich během studia dost vypadlo. Nevím ale jestli to sami vzdali a nebo je škola nepustila dál.
Přikláním se k Lidce v prvním ročníku bývá umrtnost nejvyšší. Úhrada za studium z Vás nečiní playmatte to jen, abyste se trošku nepřepočítal, jako kterýkoli jiný student máte povinnosti. Maturitní ročník končí někdy kolem kolem dubna v tu dobu již musite mít všechny známky z předmětů a začínají písemky... takže celkem šrumec.
V roce 1999 jsem jsem maturovala na soukromé /Vyšší odborná a střední podnikatelská/ škole, nebylo mi ještě 50 let. Takže jsem se vracela do školy opravdu po dost dlouhé době, ale moc jsem se těšila. Otevíraly se 3 třídy a odmaturovalo nás nakonec jen 20. Prvního půl roku si na mně zvykali, jak spolužáci tak profesoři, ale já se vážně chtěla moc nového dovědět a tak jsem se učila a připravovala poctivě /prostě jsem to ,,žrala,,/. Je pravda, že pokud člověk určité vědomosti denně nevyužívá, tak zapomíná, jde to i s věkem. Ale ničeho nelituji a těším se, jak v důchodu budu studovat universitu třetího věku /rozhoduji se mezi ekonomikou a psychologií/. Doufám, že mi bude sloužit zdraví. Dokázali to starší lidé, tak chci taky. PT /stařenka/
Na 1.KŠPA se hradí školné, netuším přesně částku rozmezí cca 6.500 za semestr. Za celé studium počítejte řádově kolem 40 000 Kč.
Předměty:
Společenské vědy, Matematika, Základy práva, Ekonomika, PC, Managment, AJ - o jehož úrovni bych velmi polemizovala,Literatura, Psychologie, Účetnictví, myslím že byla přidána Chemie a Fyzika. Za semestr je nutno mít 3 známky z každého předmětu. Vyúka probíhá 1-2 týdně dle plánu školy, Od 15.00 do 20.00. Známá tam vyučuje.
Ahoj,
s tou Danae bych si to rozmyslela. Je tam drahé školné a učitelé a s tebou přes moodle vůbec nekomunikují, ale u zkoušek očekávají maximum a někteří vyhazují s petkama a ty si musíš dělat jiný termín na zkoušku. Já jsem změnila školu hned v pololetí, s takovým přístupem mě nebavilo vůbec nic a našla jsem si školu u Prahy, kde je školné 1600 měsíčně, učebnice ti půjčí oproti Danae , kde si musíš schánět vše sám, všude možně (mám v učebnicích 5tisíc-můžu ti je prodat )
Jinak tu zmińovanou školu v Kladně neznám.
ahoj , s Danae ti teda věřím Už jsem sice rozeslal přihlášky na zmiňované školy ,ale potom co jsem si přečetl na www.zkousky-nanec/... , kde se hodnotí SŠ tak doufám že mi vyjde 1.KŠPA .
Jen ze zvědavosti na jakou školu si přešla ,
Při troše snahy se Kašpárna zvládnout dá. Hlavně docházet na výuku, je tam určitý počet zaměškaných hodin, ale není radno si s tím zahrávat a dohánět. Hlavně bacha na opisování, profesoři jsou zběhlí a celkem nekopromisní. Jedna slečna opisovala a vyučující dělala po celou dobu jako, že nic nechala ji pěkně dopsat a při sběru prohlásila, že má za pět. Ta dotyčná tímto skončila docházku i když dostala možnost opravy.
Přešla jsem na www.soazatec.cz, Soukromá obchodní akademie v Žatci, ve Svatováclavské ulici.Jsem tam spokojena,
soustředění probíhá v Praze. .Dej nám vědět, kam jsi se nakonec přihlásil
Ahoj ,
musím přiznat že tato škola mě zatím nejvíce nadchla .
Má řekl bych dost dobře vytvořenou iškolu . Zbívá mi poslední přihláška dvě jsem poslal už na zmiňované školy tj. DANAE a 1.KŠPA , danae bych vynechal mít informace jako teď . Ještě jsem objevil www.poa.pilsedu.c/... v Plzni , tak mám nad čím uvažovat .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.