Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší učebnice na b1 španělština

Od: basicallymarek odpovědí: 3 změna:
Pokud se v tomhle někdo pohybuje, tak jakou by jste mi poradili učebnici na španělštinu na B1 na DELE zkoušky pro samouku? Děkuju

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

I v tomto Vám poradím vycházet sama ze sebe. Každý má jiné vstupní znalosti a každému vyhovuje jiný přístup → každý může za nejlepší považovat tu učebnici, která vyhovuje jemu.

Já bych si prošla knihkupectví a prolistovala různé učebnice. Některá učebnice Vám bude vyhovovat tím, jiná oním. Nemusíte se vázat na jednu učebnici, ze zkušenosti bych spíše doporučila kombinaci.

Učebnici/e můžete doplnit materiály z inter/..., ideálně ze španělského internetu; dobrou službu Vám udělá i celkový přehled gramatiky.

Doporučila bych si sehnat soukromého učitele, s nímž byste mohla čas od času konzultovat. Např. klíče k učebnicím pro samouky neobsahují všechny možné správné odpovědi. Pokud byste se řídila jenom klíčem, opravovala byste možná své správné odpovědi, protože byste neměla jinou možnost kontroly.

doplněno 21.10.16 15:31:

Ještě odkaz na modelové zkoušky /...

doplněno 21.10.16 16:52:

Marku, omlouvám se, přehlédla jsem nick a odpovídala Vám jako ženě/dívce.

hodnocení

3x

Marku, já se v učebnicích nevyznám, španělštinu jsem se učila ve Španělsku. A když jsem se ještě učila z učebnic, tak mi ohromně vyhovovala Fiesta, nad kterou bude plno lidí ohrnovat nos. A učila jsem se z ní sama, jen ne na DELE.

Ale jsem lektorka jazyků, takže obecně o učebnicích můžu doporučit toto: Zásadně se liší učebnice pro samouky (jedinec bez učitele) a učebnice pro výuku v kurzu (zpravidla skupinka s učitelem). Měl byste si tedy vybrat tu, která je pro samouky dělaná, nebo se aspoň na běžnou učebnici nespoléhat ve všem - bude pro Vás problém např. sehnat poslechy, které nebývají přílohou učebnice pro studenty, ale bývají prodejné spolu s učebnicí pro učitele a tudíž stojí šílené peníze. Taky si myslím, že určité učebnice budou certifikované jako "vhodné pro přípravu k DELE" a tudíž můžete vybírat dle toho.

A stejně jako ivzez Vám pro úspěch u zkoušky poradím aspoň nějakou výuku s lektorem nebo alespoň konverzaci s takovým člověkem či pobyt ve španělsky mluvícím prostředí.

basicallymarek
hodnocení

Moc oběma děkuji za rady/typy určitě na to mrknu a zkusím najít i někoho na konzultace :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]