Nejste přihlášen/a.
I v tomto Vám poradím vycházet sama ze sebe. Každý má jiné vstupní znalosti a každému vyhovuje jiný přístup → každý může za nejlepší považovat tu učebnici, která vyhovuje jemu.
Já bych si prošla knihkupectví a prolistovala různé učebnice. Některá učebnice Vám bude vyhovovat tím, jiná oním. Nemusíte se vázat na jednu učebnici, ze zkušenosti bych spíše doporučila kombinaci.
Učebnici/e můžete doplnit materiály z inter/..., ideálně ze španělského internetu; dobrou službu Vám udělá i celkový přehled gramatiky.
Doporučila bych si sehnat soukromého učitele, s nímž byste mohla čas od času konzultovat. Např. klíče k učebnicím pro samouky neobsahují všechny možné správné odpovědi. Pokud byste se řídila jenom klíčem, opravovala byste možná své správné odpovědi, protože byste neměla jinou možnost kontroly.
Ještě odkaz na modelové zkoušky /...
Marku, omlouvám se, přehlédla jsem nick a odpovídala Vám jako ženě/dívce.
Marku, já se v učebnicích nevyznám, španělštinu jsem se učila ve Španělsku. A když jsem se ještě učila z učebnic, tak mi ohromně vyhovovala Fiesta, nad kterou bude plno lidí ohrnovat nos. A učila jsem se z ní sama, jen ne na DELE.
Ale jsem lektorka jazyků, takže obecně o učebnicích můžu doporučit toto: Zásadně se liší učebnice pro samouky (jedinec bez učitele) a učebnice pro výuku v kurzu (zpravidla skupinka s učitelem). Měl byste si tedy vybrat tu, která je pro samouky dělaná, nebo se aspoň na běžnou učebnici nespoléhat ve všem - bude pro Vás problém např. sehnat poslechy, které nebývají přílohou učebnice pro studenty, ale bývají prodejné spolu s učebnicí pro učitele a tudíž stojí šílené peníze. Taky si myslím, že určité učebnice budou certifikované jako "vhodné pro přípravu k DELE" a tudíž můžete vybírat dle toho.
A stejně jako ivzez Vám pro úspěch u zkoušky poradím aspoň nějakou výuku s lektorem nebo alespoň konverzaci s takovým člověkem či pobyt ve španělsky mluvícím prostředí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.