Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Univerzita Palackého x Masarykova Univerzita

Od: jajka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

kdybyste měli porovnat tyto dvě univerzity v jejich úrovních, co byste řekli?

Uvažuji o studiu pedagogiky pro 1. stupeň základních škol.

Děkuji předem

doplněno 06.11.16 21:45:

Kdyby někdo nevěděl - Palackého je v Olomouci a Masaryka je v Brně.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na Masárně se převážně studují směry technického typu, co jsem tak slyšel.

Olomouc vystudovala moje žena a nestěžovala si... Zásadní pro vás bude asi ubytování - v Olomouc snažší a levnější. Vysoká škola má "stejný" diplom, takže jestli toužíte studovat, k běžnému studiu existuje samostudium...

Spíše bych doporučil zjistit si věk profesorů daných oborů. Manželka před časem dodělávala nějaké "celoživotní studium" na Masarykově un. v Brně a paní profesorka kolem 70ti let jí 3x odmítla písemnou práci, protože nedokázala soubor otevřít v příslušném formátu. Vždy to jen dala vytisknout a bohužel bez poznámek pod čarou či dalších odkazů - to je pak špatně, když někdo vrátí měsíční práci kvůli své vlastní neznalosti ... Také termíny byly velmi neetické - reakce profesorů velmi opožděné, ale vyhlášení termínu pro přihlášení na zkoušky třeba jen 10 dnů - pro pracující v podstatě nemožné zajistit si volno...

doplněno 07.11.16 18:36:

jj, poplet jsem koše s baňama... pardon - to jsem dal zcela OT. Nicméně na pajdu masárnu s tím celoživotním vzděláváním jsem se trefil - a váš popis klacků mi tam celkem sedí. Manželka dělala roční "placený kurz" pro zaměstnance. Témata byla zcestná, po 14ti letech praxe v učení se najednou řešily věci s tématem nesouvisející. Mimo "glejt" z toho neměla nic. Jen často problém při domluvě na termíny - jako učitelka totiž neměla nárok na dovolenou.

hodnocení

0x

" Na Masárně se převážně studují směry technického typu, co jsem tak slyšel."

Nepletete si to s VUT? *nevi* Na PedMU jsem chodila na Bc. stupeň... a za mě nikdy více. Je tam spousta lidí, kteří se snaží studentům házet "klacky pod nohy"(a tím nemyslím náročnost studia – která tam taky je, ale to je správné). Zvládla jsem to, ale ty nervy za to snad ani nestály. Jiné fakulty na Masaryčce jsou dle mé zkušenosti v tomto ohledu mnohem více "v pohodě".

doplněno 07.11.16 18:54:

Bohužel, je to tak. Já konkrétně vzpomínám třeba na tohoto mimořádně arogantního a zlomyslného člověka, kterého, naštěstí! z učitelského postu vyhodili... ale že to trvalo (a kolik zlého stihl napáchat). *plac* Navíc ten vyhazov zjevně nebyl kvůli všem těm schválnostem, které dělal studentům (a všichni o nich věděli), nýbrž kvůli neshodám s vedením a nějakým větším podrazům. Letos ho vyhodili i z postu ředitele MZM. Já nikomu nic zlého nepřeju, ani jemu ne... ale doufám, že se "chytne za nos"a hlavně si najde nějaké povolání, kde už nebude nikomu škodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]