Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kdybyste měli porovnat tyto dvě univerzity v jejich úrovních, co byste řekli?
Uvažuji o studiu pedagogiky pro 1. stupeň základních škol.
Děkuji předem
Kdyby někdo nevěděl - Palackého je v Olomouci a Masaryka je v Brně.
Na Masárně se převážně studují směry technického typu, co jsem tak slyšel.
Olomouc vystudovala moje žena a nestěžovala si... Zásadní pro vás bude asi ubytování - v Olomouc snažší a levnější. Vysoká škola má "stejný" diplom, takže jestli toužíte studovat, k běžnému studiu existuje samostudium...
Spíše bych doporučil zjistit si věk profesorů daných oborů. Manželka před časem dodělávala nějaké "celoživotní studium" na Masarykově un. v Brně a paní profesorka kolem 70ti let jí 3x odmítla písemnou práci, protože nedokázala soubor otevřít v příslušném formátu. Vždy to jen dala vytisknout a bohužel bez poznámek pod čarou či dalších odkazů - to je pak špatně, když někdo vrátí měsíční práci kvůli své vlastní neznalosti ... Také termíny byly velmi neetické - reakce profesorů velmi opožděné, ale vyhlášení termínu pro přihlášení na zkoušky třeba jen 10 dnů - pro pracující v podstatě nemožné zajistit si volno...
jj, poplet jsem koše s baňama... pardon - to jsem dal zcela OT. Nicméně na pajdu masárnu s tím celoživotním vzděláváním jsem se trefil - a váš popis klacků mi tam celkem sedí. Manželka dělala roční "placený kurz" pro zaměstnance. Témata byla zcestná, po 14ti letech praxe v učení se najednou řešily věci s tématem nesouvisející. Mimo "glejt" z toho neměla nic. Jen často problém při domluvě na termíny - jako učitelka totiž neměla nárok na dovolenou.
" Na Masárně se převážně studují směry technického typu, co jsem tak slyšel."
Nepletete si to s VUT? Na PedMU jsem chodila na Bc. stupeň... a za mě nikdy více. Je tam spousta lidí, kteří se snaží studentům házet "klacky pod nohy"(a tím nemyslím náročnost studia – která tam taky je, ale to je správné). Zvládla jsem to, ale ty nervy za to snad ani nestály. Jiné fakulty na Masaryčce jsou dle mé zkušenosti v tomto ohledu mnohem více "v pohodě".
Bohužel, je to tak. Já konkrétně vzpomínám třeba na tohoto mimořádně arogantního a zlomyslného člověka, kterého, naštěstí! z učitelského postu vyhodili... ale že to trvalo (a kolik zlého stihl napáchat). Navíc ten vyhazov zjevně nebyl kvůli všem těm schválnostem, které dělal studentům (a všichni o nich věděli), nýbrž kvůli neshodám s vedením a nějakým větším podrazům. Letos ho vyhodili i z postu ředitele MZM. Já nikomu nic zlého nepřeju, ani jemu ne... ale doufám, že se "chytne za nos"a hlavně si najde nějaké povolání, kde už nebude nikomu škodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.