Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Angličtina - jaká učebnice pro začátečníka

Od: lleennaa* odpovědí: 3 změna:

Doporučíte nějakou učebnici, pro tzv. falešného začátečníka? Nějaké základy mám. Děkuji :)

(pokud možno anglicko -české ;))

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

2x

Nemůžu si pomoct, ale jako nejlepší česko-anglická učebnice se mi stále jeví učebnice pro jazykové školy, tedy oni profláknutí "Prokopovi". Dají se sehnat ještě ty, kde pan Prokop pracuje v JZD (tuším) *smich* , ale když se od toho oprostíte, angličtina je tam skutečně vysvětlena dobře a poměrně přehledně. Pro přehled gramatiky doporučuji "Přehled středoškolské gramatiky", nakl. Výuka. To, že je to edice "Maturita", nic neznamená - přehled je udělán skutečně dobře. Cvičebnice k tomu je také dobrá - jen škoda, že to neudělali dohromady (tedy vysvětlení a hned za tím cvičení), to by podle mě bylo lepší. Ale není to vlastně učebnice, má to být přehled, takže kritérium splňuje. Nedoporučuji AJ pro samouky.

doplněno 27.02.10 21:36:

Tak vidíte, co jeden nedoporučuje, jiný ano... Já bych tedy doporučila ještě jednu věc - koukněte se na všechny učebnice v knihkupectví, které by připadaly v úvahu (to poznáte i ze zběžného prolistování), všechny si je vemte k sobě na pohovku v knihkupectví (ideální je na toto Luxor na Václ. nám. v Praze) a chvíli do nich koukejte - sama poznáte, jaký styl Vám nejlépe vyhovuje.

doplněno 28.02.10 23:45:

Wasek má na mysli moderní podobu Prokopových, já mluvím o starodávné předrevoluční verzi *smich* - ale fakt už si to nepamatuju. To nicméně podstatné není, podstatné je, aby ta učebnice byla česky, a to z důvodů, které jsou patrny z Waskova příspěvku. Celoanglická učebnice nemám na Vaší úrovni smysl, uvažujete správně *palec*

hodnocení

0x

Doporučuji angličtinu pro samouky(červenobílá),vydavatelství LEDA. Mají tři druhy obtížnosti, začátečníci, mírně pokročilí, pokročilí.

wasek*
hodnocení

0x

Já bych si asi podobně jako pu zvolil Angličtinu pro jazykové školy (nemyslim si ale, že by p. Prokop pracoval v JZD, spíš bych ho tipoval na nějakého pracovníka oddělení zahraničního obchodu;)), ale řekl bych, že ten styl moc lidem nevyhovuje, je trochu těžké se tím prokousávat, protože je to pořád gramatika a nejsou tam barevné obrázky a nepíšou se tam příběhy o filmových a hudebních hvězdách, jako to bývá v anglických učebnicích.

Já tedy anglické učebnice moc rád nemám, učil jsem se kdysi podle Headwaye a nelíbilo se mi na tom, že to stálo spoustu peněz a že byl zvlášt Workbook a pak ještě slovníček ( takový slovníček je určitě dobré mít, protože si to jinak musíte hledat ve slovníku a to není žádná legrace a brzy vás to přestane bavit. Pak se mi na tom (podobně jako na jiných britských učebnicích) nelíbilo, že se učebnice sama zavírala (pokud se chcete učit, tak je velká výhoda, když vydrží v rovné poloze) a taky to tak trochu páchlo a taky jsem měl strach do ní vpisovat, protože jsem si říkal, že to ještě někomu střelím. Mám takovou teorii, že oni to Angličané píšou především pro studenty z Commonwealthu, kteří už v zásadě anglicky umí, protože jsou z angličtinou permannetně ve styku a potřebují si svoje znalosti jenom trochu srovnat, což tady o nás ve střední Evrope zdaleka neplatí - takže se mi zdá zdá vhodnější si připustit, že se je potřeba gramatiku pracně naučit. To, že není v učebnici ani slovo česky se mi zdá trochu nešťastné.

Dnes se asi učí nejvíc podle Face2Face, Stey by Step nebo English File. Já s tím zkušenosti nemám. Kdysi jsem se trochu díval na Time To Talk a EuroEnglish (nebo tak nějak) a líbilo se mi, že tam psali i něco česky, slovíčka s překladem byla přímo u textů. Obávám se ale, že jsou to taky takové ty "zavírací" učebnice, které se Vám při učení samy zavírají. Ale stejně bych jim asi věnoval trochu pozornost.

A pak si taky zkuste časem stáhnout nějaké audio nahrávky (podcasty) z BritishCouncil - Learning English a vytiskněte si k tomu přiložené PDF, ať jste taky trochu ve styku s mluveným jazykem - abyste po čase nezjistila (podobně jako se to stalo kdysi mně), že jim skoro vůbec nerozumíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]