Nejste přihlášen/a.
Vždycky mi šla angličtina, učitelé mě z ní chválili. Za měsíc skládám zkoušky FCE a připadám si jako totální idiot. Začal jsem dělat celkem fatální chyby, které by občas neudělal ani začátečník s angličtinou. Skoro vždycky když mě v angličtině vyvolá učitel, tak řeknu špatnou odpověď. Nebo když mám o něčem mluvit, tak úplně ztrácím niť a nenapadají mě slova, ale když si je pak hledám ve slovníku, znám je. Nedávno jsme psali sloh v semináři z angličtiny. Dostal jsem ho celý počmáraný červenou propiskou se slovy: Čekal jsem od vás víc. Spousta vět byla přepsaných na složitější obraty, na které bych si asi před půl rokem bez problému vzpomněl a použil je. Už mám strach angličtináři říkat, že za měsíc dělám zkoušky. Taky se vám stalo, že jste se v něčem rapidně nevědomky zhoršili? Máte radu, jak nasednout zpátky do sedla?
A nemůže to být tím, že na sebe tlačíte? Jakmile se označíte nálepkou "jsem v tom dobrý", je každá chyba vidět. Vnímáte ji, vnímají ji ostatní (učitel, spolužáci) a to na Vás vyvíjí tlak, který může způsobit další chybování. Nepoužívání složitějších výrazů může být obranná reakce - používáte to, v čem si jste jistější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.