Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nazor na knizku Učíme se snadno cizí jazyky

Od: retko* odpovědí: 1 změna:

Autorka Vera F.Birkenbihl.

Cetl to nekdo? Myslite, ze je dobra? A hlavne, ze je k necemu?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

2x

Nečetla jsem knihu, popavdě od Vás o ní slyším poprvé, ale četla jsem recenzi zde: cetros.cz/... . Nevypadá sice špatně a je fakt, že na rozdíl od jiných "hurá metod"poměrně přesvědčivě vysvětluje, proč autorka volí právě svůj přístup a logicky odvozuje i předpokládaný efekt. Nicméně mi vadí, a to dosti zásadně, dvě věci - některé české gramatické chyby v textu, který má propagovat učení se jazyku, což je dost hrůza (nyance apod.), ale budiž, to může být chyba nakladatele. Ale jestliže někdo tvrdí, že lze zvládnout jazyk za 12 týdnů, tak já tvrdím, že od nuly ke zvládnutí je to nesmysl. Mluvíme-li o člověku se základy a logickým pochopením systému, který odjede do dané země a věnuje se intenzivně jazyku, pak ano, pak se to za 3 měsíce zvládnout na úroveň pohodlného domlouvání dá - ale s knihou... Není ale nezajímavé, jakým způsobem nabízí překlad (tedy doslovný) - toto v začátcích skutečně může k pochopení mnohého pomoci.

Závěrem - na Vašem místě bych si knihu půjčila, pokud to jde, a zkusila, jestli se mi podle ni dobře učí. Jestli Vám bude vyhovovat, klidně podle ní pokračujte - ale dopředu se raději také nedělejte přehnané iluze. Když zafunguje, o to více můžete být překvapen.

Držím pěsti v angličtině :)

doplněno 27.02.10 19:45:

..si nedělejte iluze..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]