Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vraceni cele výše skolneho

Od: bludicka odpovědí: 4 změna:
Chtela bych se zeptat, jestli tady ma někdo zkušenosti s vrácením školného pred zahajenim školního roku ukoncene už v červnu.Skola mi sice vratila půlku školného, ale nechce se mi verit, ze by mela pravo si vzit 10000 na nejake materiály, ktere jsem ani nedostala, provozni náklady atd, kdyz mela koznost prijat dalšího studenta dalkoveho studia. Smlouvu jsem ukončila z důvodu kurzu, který ziskal akreditaci sš. takze jsem vlastne diky tomu udelala maturitu a nechtela jsem to studovat znova.
A ano samozřejmě ze soukroma skola nevrací školné. je to uvedeno i ve smlouvě, ale ma právo se takto obohatit, když jsem do školy ani nenastoupila a jeste ji to dala vědět dostatecne dopředu?
Neví někdo, jestli by melo smysl to řešit treba pres právníka?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

pokud smlouva uvádí, že již zaplacené školné se nevrací tak jste s tím jejím podpisem souhlasila a tedy je vše dle smlouvy.

bludicka
hodnocení

Ale tak to je jako bych sla do obchodu, dala na pokladne peníze a pak si nic nevybrala a obchod by si penize nechal. To jako opravdu neexistuje nic, jak bych se mohla bránit?
iz*

Obávám se, že není, čemu se bránit. Podle mne v této situaci nejde o bezdůvodné obohacení, protože škola byla schopna i ochotna svému závazku dostát (smlouvu jste vypověděla Vy, problém nevznikl na straně školy). Jiná situace by byla, kdyby škola neplnila, k čemu se zavázala a odmítala vrátit školné...

Podívejte se třeba sem.

lidus*
hodnocení

0x

Jak píše "albatros" přečtěte si smlouvu kterou jste podepsala. Jak se chcete bránit, když jste souhlasila?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]