Nejste přihlášen/a.
Vlaku který měl více podlaží jsme říkali "dvoupatrák" a mám dojem, že domu který měl přízemí a první patro jsem říkal dvoupatrový dům.
jenže teď se mi to plete a nevím jak je to správně, nemělo by to bývalo být správně v mém případě: jednopatrák a jednopatrový dům?
pokud se říká x podlažní tak tam si odvodím že je to odvozeno od podlahy a pokud má barák vertikálně nad sebou dvě podlahy tak je dvoupodlažní? (tedy pokud tam nebudu plést podzemní podlaží?) 8-S
Aby to nebylo tak jednoduché, tak v minulosti ještě býval ve starých (většinou honosných) domech mezi přízemím (1. nadzemní podlaží) a 1. patrem ještě "mezzanin" (někdy i 2). 1. patro tak bylo až 3. (případně 4.) nadzemní podlaží. Už je Vám to jasnější?
A představte si, že mám 6 patrový dům, který má suterén, přízemí, 5 pater a podkroví. Kolik má podlaží?
Dobrý den, je to přízemí a nad ním je první patro. Případně se uvádí první nadzemní podlaží (přízemí) a druhé nadzemní podlaží (první patro) - např. viz formulář pro daň z nemovitosti. Zdravím!
postcd - už je Vám to jasnější? Už tomu rozumíte?
Vlaku říkám "patrák" (ale kdyby někdo chtěl nutně to číslo, tak "dvoupatrák"), ovšem jednopatrovému domu (tzn. přízemí a jedno patro) - už je to vlastně jasné, jak mu říkám. Nějaké nadzemní a podzemní, někdy bych to asi použil, ale když má dům přízemí půl metru pod okolní úrovní, tak už je to podzemní podlaží? Takže třeba je to domek, který má jen suterén? To by asi byla blbost, prostě je to přízemí (snížené; a jindy může být zvýšené).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.