Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí úkol - uhodnete hádanku?

Od: binka* odpovědí: 6 změna:

Dcera je ve druhé třídě a má za domácí úkol uhodnout tuto hádanku :

Je to zelené, není to louka,

je to bílé, není to mouka,

má to ornát, není to kněz,

má to ocas, není to pes.

Poradíte nám někdo? Je u toho nakreslen obrázek řepy,ale že by to byla řepa se mi nezdá. Nemá ocas *smich*

Díky všem za pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kibic*
hodnocení

2x

Řepa ze země vyjmutá zakončena v dolní části zdánlivým ocáskem opravdu jest! Je to opravdu řepa, konkrétně cukrová. :)

binka*
hodnocení

A co je ten ornát?

kibic*

Pravděpodobně je tím myšlena vrstva, kterou je z bulvy odstranit, aby byla opravdu bílá. To má logiku, ne? Otázkou je, jestli ti špunti vůbec tuší, co ten ornát vlastně je! :D

doplněno 24.02.10 17:38: ... kterou je nutné z bulvy odstranit...
binka*
hodnocení

Tak dobře, napíšeme řepu. Věděl by jste to i bez nápovědy? Kdyby u toho nebyl ten řepí obrázek? Já tedy ne a ta řepa mi tam neseděla. Díky!

kibic*

Nevěděl ani náhodou. Proto tam tu řepu namalovali. Pro nás, co jsme nedovtipní! *smich*

Ty děti si ale takhle pitomou hádanku budou možná pamatovat až do smrti a bude jim to vědění po celý život naprosto k ničemu. Ale zase se dozvědí, co je to ten ornát! ;) Ovšem to asi brzy zase zapomenou.

binka*
hodnocení

No hlavně aby si nemyslely, že ornát je slupka z řepy... *haha* to ať to radši opravdu zapomenou.

Díky, Kibici!*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]