Nejste přihlášen/a.
Dcera je ve druhé třídě a má za domácí úkol uhodnout tuto hádanku :
Je to zelené, není to louka,
je to bílé, není to mouka,
má to ornát, není to kněz,
má to ocas, není to pes.
Poradíte nám někdo? Je u toho nakreslen obrázek řepy,ale že by to byla řepa se mi nezdá. Nemá ocas
Díky všem za pomoc.
Řepa ze země vyjmutá zakončena v dolní části zdánlivým ocáskem opravdu jest! Je to opravdu řepa, konkrétně cukrová.
Pravděpodobně je tím myšlena vrstva, kterou je z bulvy odstranit, aby byla opravdu bílá. To má logiku, ne? Otázkou je, jestli ti špunti vůbec tuší, co ten ornát vlastně je! :D
doplněno 24.02.10 17:38: ... kterou je nutné z bulvy odstranit...Tak dobře, napíšeme řepu. Věděl by jste to i bez nápovědy? Kdyby u toho nebyl ten řepí obrázek? Já tedy ne a ta řepa mi tam neseděla. Díky!
Nevěděl ani náhodou. Proto tam tu řepu namalovali. Pro nás, co jsme nedovtipní!
Ty děti si ale takhle pitomou hádanku budou možná pamatovat až do smrti a bude jim to vědění po celý život naprosto k ničemu. Ale zase se dozvědí, co je to ten ornát! Ovšem to asi brzy zase zapomenou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.