Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky za další studium - novela od 1.9

Od: needhelp* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

od 1. 9. vzešla v platnost novela, která má prý zbavovat povinnosti platit poplatek za druhé studium stejného stupně vzdělání.

V současné době studuji 2 bakaláře s tím, že druhého jsem začala současně se 4. rokem prvního, který mi ze zákona ještě platí stát. Chtěla bych se zeptat, jestli v případě neukončení 1. bakaláře budu muset zpětně platit i první rok svého 2. bakaláře?

A také mám otázku, zda je mou povinností platit si magisterské studium pokud mi je včetně či více než 26 let?

Děkuji!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

2x

Řekl bych že nebudeš muset platit 1.rok, ale přečti si to raději sama a zeptej se na studijním.

Původní znění (všimni si odst.4), změny (tedy novelizace, zajímavé hlavně od č.176)

Po 26 si musíš platit sama zdravotní, jestli se nepletu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]