Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo vysvětlí

Od: jxb odpovědí: 10 změna:

dobrý den,

mám příklad 100/10 je 10, ale proč 10/9,9 je větší než 10

Předem děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Protože dělíme větší číslo menším - výsledek tedy musí být větší než dělenec v jakémkoliv případě

doplněno 04.10.16 12:06:

Je patrné, že tazatel měl na mysli 100/9,9

doplněno 04.10.16 15:56:

dělenec : dělitel = podíl. Je-li dělenec větší než dělitel, musí být vždy podíl větší než dělenec.

ctenar*

dělíme větší číslo menším - výsledek tedy musí být větší než dělenec v jakémkoliv případě
Pokud by delitel byl mensi nez 1 (bavim se vse o kladnych cislech) tak ano.

Nejak nerozumim, za co presne jsi dostal ty body...

Protože dělíme větší číslo menším - výsledek tedy musí být větší než dělenec v jakémkoliv případě

Jako ze napriklad vezmeme-li 100/4, kde 100 je delenec a 4 je delitel, tak podil (vysledek) je vetsi nez delitel? Tedy ze, 100/4=25 a 25 je podle tebe vetsi nez 100?

Mozna si se ale spletl a chtel si rict, ze je vetsi nez delitel v jakemkoliv pripade. Ale ani to neni pravda. Napr. 100/25=4 a 4 neni vetsi nez 25.

Ale zrejme si to myslel tak, ze delitel je v druhem uvedenem pripade mensi nez v prvnim pripade (9.9 vs 10) a tedy ze podil (vysledek) je v druhem pripade vzdy vetsi. Ale ani to neni pravda. Napr. 100/4=25 vs. 100/(-1)=-100. A -100 neni vetsi nez 25.

Zkratka to co si uvedl neni podle mne bez uvedeni dalsich omezujicich podminek zadne pravidlo natoz pravda.

Ale mozna tomu jenom nerozumim.*nevi* Tak kdybys to mohl prosim nejak rozvest, byl bych rad.

sebod*

Ale to je přeci hloupost ! 10/9,9 NENÍ větší než deset

ctenar*

Se mu to asi popletlo s 10/0,99. To je opravdu neco malo pres 10.

04.10.16 12:06

Opravdu?

dělenec : dělitel = podíl. Je-li dělenecvětší než dělitel, musí být vždy podíl větší než dělenecjedna

ctenar*
hodnocení

1x

10/9,9 neni>10. Je to neco pres 1, protoze 10/10=1 a 10/5 = 2 a 9,9 je mezi 5 a 10.

Dale, ze 100/10=10 je nahoda, protoze treba 200/10=20 a nebo 50/10=5

Tomu moc nerozumím. Možná tak, že když mám nějaké dělení a namátkou vyberu reálná šíslo, pak je náhoda, mdyž se trefím do správného výsledku?

ctenar*

Náhoda je, že dělenec=výsledek. Měl jsem za to, že na to tazatel narážel. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]