Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak působí hydrogenuhličitan sodný na jidlo?

Od: postcd® odpovědí: 5 změna:

Někdo psal na internetu že by mohla jedlá soda zajistit to, že jídlo bude rychleji vařené, tak mě zajímá jak působí tedy soda na třeba hrách nebo fazole, jestli se tím nějak změkčí nebo naruší a tak se rychleji uvaří.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

2x

Přídavkem jakékoliv soli se zvýší varná teplota,tedy se urychlí vaření.Ze všech solí nejméně ovlivní chuť právě kyselý uhličitan sodný.Takže tento způsob použití možný je.Ale daleko spolehlivější je použití Papiňáku.

JABRAKA

hodnocení

a v takovém případě již soda neurychlí uvaření tak aby třeba jídlo vařící se 30 min. v tlakáči se vařilo třeba 25 min.?

jabraka*

Jedná se vždy o zvýšení varné teploty,ať se solným roztokem nebo papiňákem.

JB

 

figurek*
hodnocení

0x

ale fuj. Já bych vám spíš poradil číst lepší recepty. Přece nebudete vařit fazole v roztoku sody.

hodnocení

jde mi spíše o fyzikálně chemickou stránku věci, ne jestli se to tak dělá nebo nedělá

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]