Nejste přihlášen/a.
Někdo psal na internetu že by mohla jedlá soda zajistit to, že jídlo bude rychleji vařené, tak mě zajímá jak působí tedy soda na třeba hrách nebo fazole, jestli se tím nějak změkčí nebo naruší a tak se rychleji uvaří.
Přídavkem jakékoliv soli se zvýší varná teplota,tedy se urychlí vaření.Ze všech solí nejméně ovlivní chuť právě kyselý uhličitan sodný.Takže tento způsob použití možný je.Ale daleko spolehlivější je použití Papiňáku.
JABRAKA
a v takovém případě již soda neurychlí uvaření tak aby třeba jídlo vařící se 30 min. v tlakáči se vařilo třeba 25 min.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.