Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narnie-čtenářský deník

Od: anonym* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, do čtenářského deníku mám zařadit Narnii: Lev, čarodějnice a skříń do literárně historického kontextu. Mohl bymi někdo prosím poradit? A mám také vypsat pormluvy, což vůbec nevím co je:(

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Literárně-historický kontext - kdy tato kniha vznikla, za jakých okolností, co se v té době dělo, jaké panovaly nálady ve společnosti, jaká jiná literární díla (třeba podobného charakteru) tehdy vznikala?

Co se týče promluv, zkuste se podívat sem: nase-rec.ujc.cas.cz/... ;)

Nebo také sem - úplně dole - webcache.googleuserconten/...

doplněno 18.09.16 23:01:

Omluvám se - ne dole, nýbrž v prostředku,

Abych předešla dalšímu zmatku, vypíšu to sama:

typy promluv

pásmo vypravěče – promluva, kterou pronáší vypravěč ich-formou nebo er-formou

monolog – promluva jedné postavy, která není součástí dialogu

- souvislá a nepřerušovaná promluva jedné z postav

dialog – promluva dvou a více postav; rozhovor

iz*

Podle mne by bylo lepší tazatele/tazatelku přimět k samostatné práci a potom zkontrolovat.

Já vím, ale podle mě jsem mu/ jí až tak moc nenapověděla... Nevím tedy, co bylo myšleno tím druhým úkolem; osobně bych to pochopila tak, že měli z knihy vypsat příklady různých typů promluv (a to už si musí udělat sám/ sama).

anonym*
hodnocení

Děkuji, za odpověď, vlemi mi pomohla.

Ps. Smozřejmě jsem se pokusil hledat veškérá info po kamáradech, internetu, bohužel však odpověď jsem nikde nenašel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]