Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloh- filosofie

Od: kolomaznik odpovědí: 4 změna:

Ahoj, nevíte o nějakém dobrém tématu, o kterém by se dalo psát, filosofovat? Napadli mě zatím jenom na téma čas, smysl života

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
hodnocení

1x

Mezilidské vztahy. *slunce*

hodnocení

1x

Význam umění pro člověka (nejdřív se zamyslet, co je to "umění"),

Co je to krása? Význam krásy.

Příroda jako část kultury

Rozum, nebo cit? (co je důležitější)

Je člověk strůjcem svého osudu?

Etika a etiketa - jaký je mezi nimi vztah?

Mění se lidstvo?

doplněno 12.09.16 16:21:

(Jen pár věcí, co mě napadlo, určitě se dá vymyslet více.)

figurek*
hodnocení

1x

záleží taky na tom, k čemu máte spády a v jakém oboru se dobře vyznáte.

Například můžete pofilozofovat nad faktem, že nám tu zuří takové globální oteplování, že kvůli nemu tají i polární čepičky na Marsu.

hodnocení

1x

Mě zrovna napadlo oslabování rodinných vztahů v dnešní době. Všichni jsou free a cool, žádné hlídací babičky neexistují, protože je potřeba se věnovat sám sobě, dědečci honí milenky apod., ale co pak? Léčebny jsou plné starých lidí, o které nikdo nestojí, protože si nevybudovali vztahy k vlastní rodině. Bohužel to nikdo nevidí nebo nechce vidět - ono je lepší jezdit s přáteli na zájezdy a nerozčilovat se s vnoučaty, ale pak ty konce - puberťáci nebudou stát o 80letou bábu, kterou navštívili v dětství párkrát v životě. No, asi to nedovedu přesně vyjádřit, ale ve svém okolí vidím spoustu podobných případů, dokud to jde, všichni se starají jen sami o sebe a najednou, když přijdou zdravotní problémy, tak marně očekávají pomoc od příbuzných, na které předtím kašlali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]