Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plocha 79 dm2 (délka 2100mm, šířka?)

Od: plocha odpovědí: 15 změna:

Zdravím, chtěl bych poradit. Kolik bude mít plocha šířku, když má 79 dm2? Délku vím 2100mm, ale potřeboval bych vědět šířku při těch 2100mm. Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je třeba se dostat na stejné jednotky! 79dm² = 7900cm². 2100mm = 210cm. Výpočet obdélníka je a . b = x My známe a a také x. Výsledek tedy bude x : a = b Jinak tedy 7900 : 210 = 37.62cm (což je cca 38cm)

hodnocení

0x

Plochu vypočítáme, když vynásobíme dva rozměry, teda a x b

Plocha je 79 dm2

a = 2100mm

převeď vše na stejné jednotky, třeba na mm nebo cm, nejjednodušší na dm. A potom tu plochu vyděl tou délkou a dostaneš šířku...

plocha
hodnocení

Takže pokud jsem správně počítal, tak šířka by měla být cca 300mm. Je to možné?

06.09.16 20:29
Ne.
plocha
hodnocení

Tak poraďte, jaké to bude číslo?:)

cislo

Bude větší než 300 mm

plocha
hodnocení

Výsledek je správný. Ještě jsem to zkoušel naopak a vyšla mi i délka správně. Psal jsem CCA 300mm.
Tak pokud cca 300 je ve skutečnosti spíše blíže k číslu 400, tak potom ano...Ale není lepší napsat přesný výsledek i s postupem? Pak Vám přesně řekneme že je to OK a výsledek je správný.
driver*

0,3761904761904762 m

Driver,
Po tvé odpovědi zná tazatel jen nějaké číslo. Dlouhé, možná i matoucí... Pokud neumí převést jednotky. Podle dotazu a jeho výpočtů mu matematika opravdu asi moc nejde.
.
Není zrovna nejlepší za někoho udělat úlohu! Ví sice výsledek, ale zůstává nevědoucí.
Všimni si, že mnozí se snažíme tazatele naučit, jak se k výsledku dostat vlastní silou. Popřemýšlet a vypočítat. To mu bude vhod i pro příště. Bude umět!
Nebude jen opisovat výsledky druhých...
Prosím, neber to osobně! Je to jen poznámka také pro ostatní "řešitele" a vysvětlení pro tazatele.

krtek*
hodnocení

0x

to už se tu opravdu řeší takové banální případy jako obvody a obsahy základních geometrických tělese?

To teprve budeš koukat, co vše by bylo třeba naučit počítat a pochopit, až se pořádně rozběhne školní rok...
Kromě žáků a studentů se ptají také senioři, kterým se to dávno vykouřilo z hlavy.
Někdo něco celý život nepotřeboval.
Co se v mládí naučíš, do stáří zapomeneš...
cislo

Nesměj se kamarádit s tím Němcem a nezapomenou.

Někdo se nesměje, jiný nesmí...
S kým kamarádíš ty?

hodnocení

0x

Jen bych upozornil, ýe tazatel nepíše, alespoň ne explicitně, že jde o obdélník. Jistě, o co jiného by mohlo jít, ale stejně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]