Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr školy- na co se hodím?

Od: talya* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Jsem na začátku 9. třídy a už se musím rozhodnout pro výběr SŠ. Tak začnu tím, co mi moc ve škole nejde..Matematika, v 2. pololetí 8. třídy jsem měla 3. Potom mi moc nejde fyzika..Ale naopak mi jde čeština, cizí jazyky, zeměpis...Teď něco o mně..Jsem empatická a mám smysl pro estetičnost, jsem přátelská a tolerantní. Baví mě pomáhat lidem a vždy jim ráda pomůžu s jejich problémem..Uvažovala jsem nad studiem psychologie, že bych šla na SŠ pedagogické lyceum a potom bych uplatnila své zkušenosti na té VŠ. Vím, že je hodně těžké se tam dostat, a tak bych musela hodně zamakat...Jako další školy mám v rezervě cestovní ruch, tuhle SŠ mám nejblíž svému bydlišti, a tak nevím jestli tam mám jít a nebo ne, protože mě baví cestování i ty jazyky, ale myslím, že z cestovního ruchu bych se nedostala na psychologii...:/ Potom jako poslední školu mám grafický design, jak už jsem říkala, mám smysl pro estetičnost a ráda tvořím, jsem kreativní..Budu ráda za všechny rady! PS.: Gymnázium mi prosím nenabízejte.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alen
hodnocení

2x

Ahoj, moje dcera právě odmaturovala na pedagog. lyceu, takže ti mohu snad trochu poradit. Nedivím se ti, že nechceš na gymnázium, když ti nejde fyzika a matematika, na gymplu je fakt hodně těžká a tito lidé se tam hodně trápí a nemají žádný volný čas. Jsi chytrá, že takto uvažuješ. Na tomto lyceu je strašně moc pedagogiky, méně psychologie a cizí jazyky jsou dva, ale zeměpis tam moc není. Je to vyloženě škola pro učitelky, všichni se k tobě tak chovají a vyžadují i stejné chování, aktivitu, autoritu a dokonce i v tělocviku je musí učitel učit tak, co kdyby chtěli být náhodou v budoucnu učitelé tělocviku. Jestliže máš proti učitelství averzi, tak se ti tam moc líbit nebude. Jenže uvažuj dál, co když tam odmaturuješ a nedostaneš se na psychologii, což je velmi velmi pravděpodobné? Neteř se hlásila na psychologii 4x a bez úspěchu. Z lycea budeš jen pedagogog volného času nebo asistent pedagoga, nemůžeš do školky, půjdeš na vysokou pedagogickou?

2. možnost cestovní ruch, tam se v jazycích opravdu zdokonalíš. Mě se líbí jedna voš na Moravě, odkud holky jezdí po celém světě a dělají animátory na zájezdech, říkaly zadarmo strava v luxusních hotelech, ubytování a ještě slušný plat, ale pořád mimo domov. Záleží na tvé povaze

3. tvá možnost taky na zvážení, ne každý má tyto vlohy, což je fajn, máš ty, ale tenhle obor z praxe neznám, takže nechci radit.Otázkou je jak zvládáš PC.

talya*
hodnocení

Děkuji moc, vaše odpověď mi velmi pomohla :) Došla jsem k závěru,,, že zkusím ten cestovní ruch, přece jenom mě to baví nejvíce a mám to nejblíž svému bydlišti (SČMSD Šilheřovice). :) Jenže potřebuji vybrat ještě jeden obor, ale nevím zda si vybrat hotelnictví nebo kosmetičku. :(

iz*
hodnocení

1x

Na VŠ můžeš jít z jakékoliv SŠ ukončené maturitou, ale žádná SŠ tě na vysokoškolské studium nepřipraví tak dobře, jako odmítané gymnázium. Proč je vlastně odmítáš?

Nejsi-li rozhodnuta pro konkrétní obor (jazyky, psychologie, grafika) je to i určitý odklad rozhodnutí. Během SŠ se tvé názory budou vyvíjet či měnit, půjdeš-li nyní na odbornou školu, můžeš toho později litovat...

talya*
hodnocení

Na gymnáziu je spousta učení, je to tam i o dost těžké.. Nemyslím si, že mám na gymnázium, jelikož, když mi nejde matematika už na základní škole, budu v ní plavat i na gymnáziu, ať už se snažím, jak chci :) A mám taky sportovní kroužek, nestíhala bych ten nával všeho, co to gymnázium obnáší..Mám spoustu kamarádů na gymnáziu a vidím, jak se trápí. Jsem cílevědomý člověk, když něco chci, tak si zatím jdu a názor nezměním :)

hodnocení

0x

Natálko, jak to tu čtu, já bych volila pedagogické lyceum. Jen mě udivuje, že nezamakáš už teď? To ta trojka z matiky nešla opravit? Měla bys máknout hned. ;)

Mojí sestře také nešla na základce matika, i když trojku z ní nikdy neměla. Vystudovala pedagogickou školu v Berouně a potom dálkově vystudovala speciální pedagogiku a učí již řadu let.

Hlavně musíš počítat i s tou eventualitou, že se na psychologii třeba nedostaneš? Je tam nával..

Přeji ti, ať ti to vyjde *palec*

talya*
hodnocení

Děkuju moc :) Tu matiku jsem si právě opravila, snažila jsem se fakt moc, ale zřejmě nemám k ní nějaký "cit"..Když by mi nevyšla pedagogika, jaký obor je ještě nějak dobrý k mým vlastnostem popisovaných nahoře v textu? Byla bych hrozně moc ráda za každou radu! :)

alen
hodnocení

0x

Já bych volila hotelnictví a pak tu VOšku, nevím kosmetičkou jestli by jsi se uživila, maximálně pouze ve velkém městě.

talya*
hodnocení

Tak si tedy podám přihlášku na obory cestovní ruch a hotelnictví..Budu tedy doufat, že mě vezmou na CR :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]