Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup z jedné Vš na jinou

Od: jaaj odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

prosím Vás,v minulém roce jsem chodila na jednu nejmenovanou Vš, která mi moc nesedla. Takže jsem splnila v zimním semestru minimální oočet kreditů (mělo jich být 15) Já jich splnila 20. Takže jsem se mohla zapsat do letního semestru. Jenže jsem tam nechodila a místo toho jsem si našla brigádu. Včera jsem ale byla přjata na mou vysněnou Vš, kde jsem se hlásila už i předtím,ale teďka to konečně klaplo. Sice na odvolání ale jsem tam. Ale otázka je tam je zápis až 15.9. (takže se tam stávám studentem od tohoto data) a já mam sice ještě statuts studenta z té bývalé Vš. Na jednu stranu bych to tam chtěla ukončit. Jenže mě taky můžou vyhodit sami, když budou kontrolovat že jsem nesplnila dostatečný počet kreditů za rok. Tak se ptám, kdyby mě vyhodili dříve než před tím 15. zářím, tak vlastně nebudu na těch pár dní vedena jakoby nikde. Tak se mám nahlásit na ÚP a pak se tam odhlásit? Děkuji moc za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Nemusíte se nikam hlásit. Registrace na ÚP je právem nikoliv povinností nezaměstnaných. Vy navíc ani nejste uchazečem o zaměstnání, takže by neměla evidence žádný smysl.

Zdravotní pojištění za Vás od 15. 9. bude hradit stát, Vy nic doplácet nebudete.

jaaj
hodnocení

Děkuji moc ivzez za odpověď. Takže jestli to dobře chápu, tak těch pár dní nemusím nic řešit že? :) a myslíte, že nebude problém, když pobírám sirotčí důchod? :) že těch pár dní nebudu nikde registrována, nebude to ossz vadit? Ať o ten důchod nepříjdu? Ikdyž hned toho 15. jim to potvrzení o studiu pošlu.

fnvc
hodnocení

0x
Ale dejte si bacha, na bakaláře mate zadarmo jen 4 roky, o jeden jste se už připravila a když se z te staré neodhlasite a budete student, přicházíte o další a další dny/semestry studia zdarma. U nás byl poplatek potom 26000/semestr.
jaaj
hodnocení

právě to chci tedka během 14 vyřešit, aby mi zbytečně nenabíhaly dny na staré Vš, ale kdyby mi to ukončili třeba k 5.9, tak do toho 15.9 nebudu vlastně nikde,takže aby mi to něják navazovalo :/

iz*

Zdravotní pojištění už jsem Vám napsala (můžete si ověřit v zákoně o veřejném zdravotním pojištění), ohledně sirotčího důchodu nevím. Z hlediska zdravotního pojištění nemusíte být nikde, ale kvůli sirotčímu důchodu byste asi (nevím jistě, domnívám se) měla jeden den skončit na jedné a další den začít na další VŠ. Přesně by Vám měli odpovědět na OSSZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]